Specialisti za elektrotehnični material

 

Razsvetljava

Elektronabava > Razsvetljava

Svetloba je pomemben dejavnik, ki med drugim vpliva tudi na počutje, produktivnost in zdravje. Ustrezna razsvetljava oz. osvetlitev doma, delovnega okolja, delovnih mest, skladišč, zunanjosti in ostalih okolij, je osnovna zahteva in potreba vsakega objekta.

Kaj od razsvetljave najdete v naši ponudbi?

V Elektronabavi zagotavljamo celostne rešitve za kakovostno razsvetljavo tako, da vam nudimo:

  • Bogat nabor kakovostnih izdelkov najboljših proizvajalcev na področju razsvetljave.
  • Celostne rešitve svetovanja.
  • Izdelavo simulacij.
  • Izdelavo energetskih izračunov.
  • Pripravo projektov na področjih razsvetljave.

Zakaj izbrati nas?

Zgoraj naštete storitve in bogat nabor izdelkov zanesljivih proizvajalcev in blagovnih znamk ponujamo za vseh pet glavnih področij razsvetljave.

Razsvetljava

razsvetljava

Notranja razsvetljava

Tukaj gre predvsem za poslovne prostore, izobraževalne ustanove, nakupovalne prostore, industrijska okolja ter prostore za bivanje in razvedrilo. To so prostori za ustvarjalnost, komuniciranje, interakcijo in navdih, kjer dobre svetlobne razmere prispevajo k dobremu počutju in motivaciji njihovih prebivalcev. Na ponudbo »

Zunanja razsvetljava

S tehnično zunanjo razsvetljavo osvetljujemo prometne poti, kjer je ob energijski učinkovitosti osnovna naloga razsvetljave zagotavljanje prometne in splošne varnosti. Razsvetljava bivalnih območij v naseljih zahteva še razmislek o skladnem oblikovanju z arhitekturo zunanjega okolja. Na ponudbo »

Zasilna razsvetljava

Zasilna razsvetljava je izjemno pomemben segment osvetljevanja, saj mora v ključnih trenutkih zagotoviti svetlobne pogoje za varno evakuacijo iz objektov, preprečiti paniko in usmerjati ekipe za posredovanje v objektih, ko iz različnih razlogov ne deluje splošna razsvetljava. Na ponudbo »

Razsvetljava športnih objektov in igrišč

Športna prizorišča predstavljajo velik izziv za razsvetljavo, saj šport ni le rekreacija, trening in tekmovanje, temveč je zmeraj bolj tudi način življenja in zabava.

Kandelabri za javno razsvetljavo in stebri za daljnovode

Kandelabri za javno razsvetljavo so nepogrešljiv sestavni del oblikovanja zunanjega okolja, postajajo pa tudi komunikacijska točka v sodobnih pametnih mestih.

FAQ – Pogosta vprašanja in odgovori

Po čem se razlikujejo svetlobni viri?

Svetlobne vire delimo na žarnice in sijalke. Pri žarnicah nastaja svetloba z žarjenjem žarilne nitke (klasične in halogenske žarnice), pri sijalkah pa nastaja svetloba s sevanjem svetlobe po principu razelektritve (varčne, fluorescenčne, metalhalogenidne, natrijeve in LED sijalke.)

Kaj pomeni pojem »barvna temperatura svetlobe«?

Barvna temperatura svetlobe nam pove barvo svetlobe med 2500 in 8000 Kelvina. Nižja, kot je, bolj je svetloba tople oziroma rumene barve in obratno, višja, kot je, bolj je svetloba hladna, bolj je bele oziroma modrikaste barve.

Kaj pomenijo oznake za barvo svetlobe?

Barvo svetlobe delimo na tri skupine:

  • od 2500K do 3300K – toplo bela,
  • od 3300K do 5300K – nevtralno bela,
  • več kot 5300K – hladno bela.

Katere barve svetlobe so primerne za različne prostore?

Za bivalne prostore, ki so namenjeni sprostitvi (spalnice in dnevne sobe), je primernejša toplo bela svetloba. Nevtralno bela svetloba deluje na človeka poživljajoče, zato je primerna za ostale prostore – delovne prostore, industrijske obrate, pisarne, šole, delavnice …

Novosti in nasveti