Specialisti za elektrotehnični material

 

Industrija

Elektronabava > Industrija

Optimiziranje stroškov ter energetska učinkovitost sta prioritetna izziva na industrijskem trgu. Le-ta zavzema vse vidike dobave in vzdrževanja električne opreme v industrijskih ter proizvodnih obratih. Svojo vlogo vidimo v zagotavljanju glavnine najpomembnejših izdelkov, ki so nujni za vzdrževanje v industriji, še posebej za vzdrževanje industrijskih postrojenj. Na ta način smo v Elektronabavi pomemben del uresničevanja filozofije TCO (Total Cost of Ownership), ki je pomembna za vsako sodobno industrijo, predvsem v smislu optimiziranja celotnih stroškov nabave, logistike in zalog.

Energetska učinkovitost v industriji

V Elektronabavi vam nudimo:

 • svetovanje pri izboru različnih produktov,
 • organizacijo dogodkov z vodilnimi proizvajalci za predstavitev novosti in trendov,
 • izvedbo preprostejših projektov na ključ,
 • stalno zalogo okoli 4500 artiklov priznanih dobaviteljev kakovostnih industrijskih izdelkov za različne industrijske aplikacije (Schneider, Siemens, Wago, Eti, Lovato …),
 • nizkonapetostno krmilno in stikalno tehniko, produktne rešitve za avtomatizacijo procesov, motorje ter pogone, rešitve za distribucijo električne energije, zbiralčne sisteme za zanesljivo napajanje, zanesljive vire napajanja ter merilno tehniko,
 • hitro, zanesljivo in natančno dobavo za izdelke na zalogi,
 • strokovni kader, ki zna za vas poiskati optimalno razmerje med kakovostjo in ceno,
 • svetovanje pri upravljanju in optimizaciji stroškov zalog.

Preverite ponudbo na naši e-trgovini »

industrija

Zakaj izbrati nas?

Smo odzivni in razumemo pričakovanja svojih industrijskih kupcev, zato skrbimo, da lahko pri nas dobite široko paleto izdelkov večine vodilnih svetovnih proizvajalcev. S svojimi mednarodnimi dobavitelji ponuja Elektronabava svojim strankam nabor inovativnih izdelkov, ki jih spremlja še predana, odzivna in zanesljiva podpora. Industrijski trg zajema vse vidike oskrbe in vzdrževanja električne opreme v industrijskem in proizvodnih sistemih. V Elektronabavi se odzivamo na posebne potrebe svojih industrijskih strank z naborom izdelkov in namenskih rešitev:

 • zagotavljanja natančno in zanesljivo dobavo proizvodni verigi,
 • optimizacije stroškov zalog,
 • izboljšave energetske učinkovitosti z uporabo posebnih rešitev avtomatiziranih kontrolnih sistemov, strojev in razsvetljave.

V primeru težav morate biti prepričani, da bodo zahtevani izdelki na voljo in dobavljeni v najkrajšem času. Naši odnosi s ključnimi partnerji v industriji so integralen del tega, na kakšen način skrbimo za svoje kupce in zagotavljamo najkakovostnejše proizvode iz nabora vodilnih proizvajalcev. Naša glavna kompetenca distributerja so kratki dobavni roki in razpoložljivost različnih izdelkov. Naš nabor obsega vse od specializirane opreme za avtomatizacijo, orodja in izdelkov, ki jih potrebujete vsak dan, kar vam pomaga zmanjševati število povpraševanj, dokumentov in nabavne stroške.
Industrija ponudba
Odkrijte več o naših inovativnih in uporabnih izdelkih, izbranih tako, da so vam v pomoč pri izboljševanju varnosti, produktivnosti in dobičkonosnosti.

FAQ – Pogosta vprašanja in odgovori

Zakaj naj kupim pri vas namesto pri specialistih?

Pri nas dobite na enem mestu vse, poleg namenskih artiklov za industrijo tudi razsvetljavo in kable.

Ali nam lahko pomagate pri iskanju alternativnih izdelkov drugih proizvajalcev?

Da seveda, ker imamo širok nabor izdelkov za industrijsko področje, vam lahko ponudimo inovativne alternativne rešitve vodilnih svetovnih proizvajalcev v industriji.

Imamo vgrajeno rešitev, ki ne deluje zanesljivo. Ali nam lahko ponudite drugo, boljšo rešitev?

Da, v podjetju stremimo k sledenju najnovejšim trendom z vsakodnevnim izobraževanjem. Hkrati so vse rešitve, ki jih ponujamo od uveljavljenih evropskih proizvajalcev mnogokrat vgrajene in preizkušene v praksi, da vam lahko v uporabo ponudimo naprednejše alternativne izdelke.

Imamo primer, pri katerem fotocelica zazna predmete, medtem ko jih krmilnik ne zazna? Kako naj rešimo težavo?

Zelo pomembno je, da se pri visoki frekvenci gibanja izdelkov uporabljajo ustrezni krmilniki, ki vam jih lahko svetujejo naši strokovnjaki.

Na kakšen način lahko programiram krmilni modul LOGO!?

Logo! ima integriran spletni strežnik in lahko preko spleta upravlja s krmilnikom na 3 različne načine:

 • Preko integrirane osnovne spletne strani (osnovne informacije o krmilniku, spremljanje spremenljivk, diagnostika …).
 • Preko aplikacije za mobilni telefon Logo!
 • Preko spletne strani, ki jo sam izdela v preprostem brezplačnem orodju Logo! Web Editor.

Kako se uporablja krmilni modul LOGO! Web Editor in kakšna je prednost te uporabe?

LOGO! Web Editor je brezplačno in enostavno orodje, kjer lahko večino operacij naredimo preko funkcije »povleci&spusti« (drag&drop). Strani lahko izdelamo brez predhodnega znanja programiranja v HTML. Seveda lahko naprednejši uporabniki izdelane spletne strani tudi ročno spreminjajo. Spletnim stranem lahko nastavimo resolucijo in jih tako prilagodimo za prikaz na določeni napravi. LWE za izdelavo strani vsebuje mnogo pred-definiranih elementov, ki so izjemno preprosti za uporabo.

Rad bi vzpostavil oddaljen dostop do WINCC aplikacij s pomočjo mobilnih naprav, ki so neodvisne od uporabljenega operacijskega sistema. Kako lahko to naredim?

WinCC opcija WebUX je možna od verzije WinCC V7.3 in WinCC Professional V14 naprej. Omogoča nam oddaljeni dostop do WinCC aplikacij preko pametnega telefona, tablice ali računalnika, in sicer neodvisno od tega, kateri operacijski sistem le-ta uporablja. Edina omejitev je, da mora brskalnik uporabnikove naprave podpirati HTML 5. Ob tem uporabnik na svoji mobilni napravi ne potrebuje nobenih dodatnih nastavitev ali inštalacije programske opreme. Za dostop do aplikacije v spletni brskalnik samo vpiše naslov strežnika, na katerem imamo nameščeno WinCC RunTime aplikacijo in WebUX strežnik. Na ta način imajo uporabniki dostop do SCADA praktično kjer koli in kadar koli. Za varnost skrbi varni protokol HTTPS in SSL certifikati.

Kakšen del stroška predstavlja nakup novega energetsko učinkovitejšega elektro motorja?

Motorji z višjo učinkovitostjo IE3 vam lahko pomagajo znižati stroške obratovanja. Motorji običajno obratujejo od 40 do 80 ur tedensko, kar pomeni, da vsak dvig učinkovitosti zniža obratovalne stroške. Pri obratovalni dobi motorja 10 let strošek nakupa in servisa predstavlja 5 % celotnega vložka. Vse ostalo je strošek energije.

Novosti in nasveti