Specialisti za elektrotehnični material

VX SE: Novo samostoječe ohišje podjetja Rittal

Elektronabava > Novosti  > VX SE: Novo samostoječe ohišje podjetja Rittal

VX SE: Novo samostoječe ohišje podjetja Rittal

Povezovalna ohišja se pogosto uporabljajo kot samostoječa, vendar se takšen pristop ne izkaže vedno za najboljšega. Prednosti samostoječih ohišij, kot je Rittal VX SE, so pogosto spregledane. Le-ta predstavlja najboljšo rešitev, ki združuje prednosti kompaktnih ohišij Rittal AX in povezovalnih ohišij VX25. VX SE ponuja še hitrejši čas izvedbe in hitrejšo, enostavnejšo montažo, večjo varnost ter združljivost z drugimi sistemi Rittal. Ponudba VX SE vključuje tudi 300 mm globoko različico, ki je primerna za okolja z malo prostora.  

Samostoječa ohišja ponujajo več enostavnosti

Če se ohišja uporabljajo kot samostojne rešitve, potem samostoječi izdelki, kot je novi VX SE podjetja Rittal, ponujajo pomembne prednosti v primerjavi s povezovalnimi ohišji. Uporabljajo se lahko na številnih področjih industrije in pri upravljanju stavb. Običajna področja uporabe so kompaktna strojna oprema ter oprema za napajanje in avtomatizacijo.  

Ohišja VX SE so:

Hitra: V nasprotju s povezovalnimi ohišji z okvirjem in odstranljivimi stranskimi ploščami ima samostoječe ohišje ves okvir iz enega kosa jeklene pločevine ali nerjavnega jekla. Stranske plošče in streha so trdni, zato je potrebnih manj komponent, naročanje in montaža pa sta veliko hitrejša in lažja. Ker so stranske plošče, streha in okvir prevodno povezani, dodatna ozemljitev okvirja ni potrebna, kar še dodatno prihrani čas.  

Varna: Zasnova, pri kateri med stranskimi ploščami, streho in okvirjem ni razmikov, preprečuje nabiranje umazanije in prahu, to pa povečuje varnost. Osnovna različica VX SE ima stopnjo zaščite IP 55, zaščito pred udarci IK 10, samodejno izenačevanje potencialov, visoko trdnost in stabilnost. Zaradi izjemno visoke torzijske togosti je nosilnost kar 1,5 tone. Za zahtevna okolja je samostoječe ohišje Rittal opcijsko na voljo z zaščito IP 66 in NEMA 4/4x. Vgrajene plošče v podnožju pa poenostavijo napeljavo kablov, kar je priročno tudi v ohišjih z izjemno velikim številom komponent.

Enostavna: Uporaba samostoječega ohišja VX SE s širino do 1.800 mm sestavljavcem ponuja velik potencial za prihranke. Na primer: Z enim ohišjem lahko nadomestimo do tri povezovalna ohišja. To pomeni, da ni potrebe po dodatnih tesnilih, dodatkih za pritrditev in večjemu številu podnožij, kar pa zmanjša dodatna dela montaže in namestitve.

Združljiva: Da bi ohranil prednosti sistema povezovalnih ohišij VX25 pri namestitvi notranjih komponent, je novo samostoječe ohišje združljivo z VX25. Sistemski integratorji, ki prehajajo na sistem VX SE, ne potrebujejo spreminjati zasnove, sestavljanja ali namestitve komponent. Ker je profil dna VX SE enak profilu VX25, je mogoče z lahkoto prenesti in namestiti talne VX komponente, kot so plošče in vodila za kable. Združljivost notranjih komponent v celotnem VX ohišju je mogoča z uporabo vodil z adapterji. To omogoča enostavno namestitev, na primer VX25 odsekov z luknjami, sistemov vodil in delno tudi montažnih plošč v VX SE. Rezultat je popolna svoboda kombinacij ohišja VX SE s katero koli opremo za VX25. Proizvajalci plošč zato ne potrebujejo posebne opreme za vgradnjo notranjih komponent v samostoječa ohišja. Namesto tega lahko preprosto uporabijo obstoječe komponente iz trenutne ponudbe izdelkov.    

Vsestranska: Za uporabo s sistemi za vzdrževanje stavb (ogrevanje/hlajenje/prezračevanje) Rittal ponuja VX SE ohišja z globino 300 mm. Prednosti izdelka vključujejo raznolike možnosti za vgradnjo notranjih komponent, prilagodljive možnosti napeljave kablov po zaslugi novega, modularnega sistema napeljave kablov in hitrih prilagoditev, kot so izrezi po meri uporabnika.  

Rittal verjame v moč enostavnosti. Rittal VX SE je inteligentna kombinacija modularnosti, združljivosti in samostoječe zasnove – z zmogljivostjo, ki razvojnim podjetjem omogoča večjo produktivnost.

Izdelke podjetja Rittal najdete tudi v naši spletni trgovini:
Preveri v e-trgovini

Janez Inglič

janez.inglic@elektronabava.si

Janez Inglič je zaposlen v Elektronabavi kot specialist za elektroinštalacijske materiale.