Specialisti za elektrotehnični material

Študija primera Pekom: stadion Leskovac

Elektronabava > Nasveti  > Študija primera Pekom: stadion Leskovac
Pekom - stadion Leskovac

Študija primera Pekom: stadion Leskovac

Pekom je prepoznaven po svojemu nenehnemu razvoju novih rešitev in izboljšav najbolj kakovostnih sistemov, sklopov kabelskih polic ter lestev. Kot prejemniki certifikatov neodvisnih laboratorijev, CE in ISO9001, svojim kupcem zagotavljajo visoko kvalitetne izdelke, ki z inovativnim in patentiranim sistemom Master klik omogočajo enostavno ter hitro montažo, kot tudi zelo konkurenčno ceno. Njihovi izdelki so prisotni po celem svetu in jih vgrajujejo tudi v najzahtevnejše projekte. Enega od njih vam predstavljamo spodaj.

Stadion Leskovac

Stadion, ki ga gradijo v Leskovcu, je vreden skoraj 2,5 milijarde dinarjev. Gre za sodoben stadion s kapaciteto 8.136 sedežev. Predvidena višina stadiona je 16,3 m, višina reflektorjev je 32 m, dimenzije nogometnega igrišča so 105×68 m. Celotno igrišče z okolico bo meril 121x85m, igrišče pa bo opremljeno z drenažo in možnostjo ogrevanja površine.

Pekom stadion Leskovac

V prvi fazi so predvidene tri funkcionalne enote: prva se nanaša na stadionski kompleks s parkirišči, druga na izgradnjo storitvenega športnega objekta severno od stadiona in tretja na izgradnjo športnega objekta z upravno, izobraževalno in spremljajočo vsebino na vzhodni strani stadiona.

Pripravlja se tudi projekt ozelenitve stadiona, katerega cilj je ekološka in estetska izboljšava prostora, z željo po popolni vizualni izkušnji kompleksa (rdeči javor, jelka, tisa) z oblikovanjem zasaditve na prostih površinah. Strešna konstrukcija pa bo v celoti prekrila vse tribune stadiona.

Pekom stadion Leskovac

V kompleksu je skupno zagotovljenih 198 parkirnih mest. Stadion bo lahko služil za priprave reprezentance in klubov, saj bo imel poleg igrišča tudi dodatno pokrito dvorano. Glede na to, da bo ustrezal standardu UEFA, se bo lahko uporabljal tudi za tekme mlajših reprezentanc, pa tudi B selekcij.

Pekom Master sistem

PEKOM v e-trgovini
Elektronabava ekipa

info@elektronabava.si

Elektronabava je vodilna slovenska specializirana trgovska družba, ki že več kot 70 let z elektrotehničnimi materiali oskrbuje: elektromontažna podjetja, industrijo, elektrogospodarstvo, telekomunikacije, fizične osebe.