Specialisti za elektrotehnični material

Študija primera: Pekom police v bolnišnici Doboj

Elektronabava > Nasveti  > Kabli in pribor  > Študija primera: Pekom police v bolnišnici Doboj

Študija primera: Pekom police v bolnišnici Doboj

Predstavljamo vam primer uporabe kabelskih polic in lestev Pekom, ki s svojim klik sistemom, omogočajo hitro in enostavno montažo, njihova kakovost pa poskrbi za trajno rešitev. Vse to pomeni, da so kabelske police Pekom odlična rešitev za nove objekte, kot tudi za obnove in adaptacije starejših objektov.

Pekom klik sistem omogoča hitro montažo.

Kabelske police pekom so primerne za vse objekte: s svojo prilagodljivostjo montažnih elementov, kot so kotni in vertikalni elementi, odcepni elementi, različni nosilci (stropni, zidni), je razvod kabelskih inštalacij po objektih enostaven, varen in hiter.

Projekt bolnišnice Doboj

Za projekt bolnišnice v Doboju je kabelske police in pribor dobavljal proizvajalec kabelskih polic in lestev Pekom. V tem primeru so bile dobavljene kabelske police E90, ki so primerne za javne ustanove, bolnišnice in šole.

Stavba je zasnovana večih etažah, kabelske police pa so nameščene s sistemom stropne in zidne montaže. Za celoten projekt je bilo porabljeni kar 9000 metrov kabelskih polic in lestev, skupaj s pritrdilnim priborom za namestitev.

Na sliki montaža kabelskih polic s pomočjo navojnih palic spuščenih iz stropa, na katere so pričvrščene s pomočjo profila.

Police omogočajo tudi pritrjevanje svetik neposredno na samo konstrukcijo, kar lahko v veliki meri poenostavi montažo celotnega sistema.

Primer montaže luči na kabelske police.

Prepričajte se o kakovosti kabelskih polic Pekom

V naših poslovnih enotah so razstavljeni referenčni panoji z osnovnimi elementi mrežnih in navadnih kabelskih polic, kjer lahko spoznate tudi inovativen klik sistem z galvanskim spojem.

Demonstracijski pano vsebuje:

  • mrežne kabelske police
  • kabelske police s pokrovi
  • kabelske lestve s pokrovi
  • nosilci za zgornje elemente

Za svetovanje pri vašem projektu, izdelavo rešitev in ponudb  so vam na voljo naši produktni specialisti:

Z veseljem vam bomo prisluhnili in poskrbeli za najboljšo rešitev razvoda kabelskih polic po vašem objektu.

Prednosti kabelskih polic Pekom predstavljajo hitrejša montaža in enostavnost spajanja (klik sistem), odlikuje pa jih tudi visoka kvaliteta in ugodna cena.

Pekom police so uporabljene za razvod inštalacijskih sistemov v večjih projektih po celotnem svetu. Med drugim so vgrajene v prestižnem projektu Beograd na vodi, večjih nakupovalnih središčih, kot je Delta Planet Niš in v mnogih industrijskih objektih.

Pekom reference

Pekom uporabniki

Kabelske police in lestve se delijo na:

Pekom vrste polic

1. Mrežne kabelske police – namenjene nadometnim kabelskim razvodom – predvsem v industriji in kjer je potreba po čistoči ali odvajanju toplote večja in kjer je zahtevan enostaven pregled kabelskega dela. Dobavljive so v različnih širinah (50-600 mm), višinah (50 in 110 mm), dolžinah (2 in 3 m). Sestavljajo se s preprostim klik sistemom.

2. Kabelske lestve LNK – za izdelavo nadometnih tras kablov večjih domenzij. Na voljo v različnih višinah (50, 60 in 110 mm), širinah (100-600 mm) dolžinah (2 in 3 m) in materialih: hladno cinkane, toplo cinkane ali inox.

3. Kabelske police PNK – kabelska polica z integrirano hitro klik spojnico Klik Master, ki za spajanje ne potrebuje nobenih dodatnih elementov in zagotavlja izenačitev potenciala na celotni dolžini. Na voljo v različnih višinah (50-110 mm), širinah (50 – 600 mm), dolžinah (2, 3 in 6 m) in materialih: hladno ali toplo cinkane. Zaradi perforacij s premerom 11 mm (poleg potrebnega prezračevanja) omogoča neposredno pritrditev z navojno palico ali s stenskimi nosilci v velikosti od 50 do 600 mm.

4. Požarno odporne kabelske police E90 – PNK police s povečano ogrenjavrnostjo. 

5. Inox kabelske police PNK – Inox izvedba kabelske police PNK, namenjene za uporabo v zahtevnejših atmosferskih pogojih. V primeru rezanja police, robovi slednje ne korodirajo.

Izdelke Pekom si lahko ogledate tudi v naši spletni trgovini:
Na e-trgovino

Miha Pengal

miha.pengal@elektronabava.si

Miha Pengal je zaposlen v Elektronabavi kot produktni specialist za kabelsko opremo in pribor.