Specialisti za elektrotehnični material

Schneider Electric EcoStruxure – priložnosti digitalne transformacije

Elektronabava > Nasveti  > Industrija  > Schneider Electric EcoStruxure – priložnosti digitalne transformacije
Schneider-EcoStruxure

Schneider Electric EcoStruxure – priložnosti digitalne transformacije

V večini naših pogovorov s kupci vedno pride na plano ista tema: digitalna preobrazba. Nekatera podjetja digitalizirajo zato, da optimizirajo procese in nižajo stroške, medtem ko drugi uporabljajo spletna orodja, da lahko ponudijo boljšo uporabniško izkušnjo. Vse zanima, kaj bo naslednji korak in kako se pripraviti nanj.

Medtem, ko digitalna preobrazba pomeni različno različnim ljudem, je še vedno glavna pobuda večine podjetij. Jasno je tudi, da nobeno podjetje ne more biti povsem samo v procesu inovacije, saj je za uspešno inovacijo potrebno sodelovanje. Zato je pomembno, da se združimo in delimo izkušnje s tem, kaj deluje ter kaj nas čaka v procesu digitalizacije.

Primeri uspešnih preobrazb

Začnimo z izkušnjo T-Mobile iz Nevade, ki je tudi dom nove Nacionalne hokejske lige in gosti čez 160 dogodkov na leto. Pred nekaj leti so bili stadioni zgrajeni z ločenim sistemom za električno energijo, varnost, osvetlitev in tako naprej. Ti podzemni sistemi se niso upravljali centralno, kar sicer ohranja prilagodljivost, učinkovitost in zanesljivost. Operativna skupina na T-Mobile Arena, ki razume omejitve kot tudi priložnosti, ki jih nudi IoT, so se odločili za eno samo digitalno povezano platformo EcoStruxure Building. Ta odločitev nudi T-Mobile Areni možnost za hitro in zanesljivo prilagajanje stalno spreminjajočim se potrebam stavb.

Ne gre vedno za zabavo in igro. Tudi šole pridobijo z digitalno preobrazbo. Na Bainbridge Islandu, blizu Seatla v Washingtonu, viharji povzročajo prekinitve in izpade, ki prekinjajo izobraževalni proces približno 4000 študentov. Med temi prekinitvami morajo mrežni tehniki hitro diagnosticirati in rešiti težave. Zdaj to delo prevzame digitalno povezan nadzor, ki temelji na EcoStruxure IT. Alarmi so centralizirani pod eno streho zagotavljajoč hitre odgovore, s pomočjo katerih lahko obdržimo študente fokusirane in učeče.

schneider-ecostrucure-Active-Energy-Management.original

Prednosti in številke

Procesi digitalne preobrazbe se nikoli ne končajo, če so narejeni pravilno. Iz sodelovanja s kupci smo se naučili tudi to, da uspešne digitalne preobrazbe temeljijo na predanem vodenju in premišljenem sodelovanju onstran nameščene tehnologije. Zakaj? Ker digitalna preobrazba zahteva spremembe in spremembe niso vedno preproste. Za uspešno izvedbo teh sprememb se je modro povezovati v zavezništva in partnerstva v našem razširjenem podjetju, kar je ključno pri pretoku svežih idej in ključnih kompetenc.

Na srečo podjetja, ki so na križišču digitalne preobrazbe niso sama. Mi smo že potovali po tej poti in pomagali strankam na njihovi poti.

Elektronabava ekipa

info@elektronabava.si

Elektronabava je vodilna slovenska specializirana trgovska družba, ki že več kot 70 let z elektrotehničnimi materiali oskrbuje: elektromontažna podjetja, industrijo, elektrogospodarstvo, telekomunikacije, fizične osebe.