Specialisti za elektrotehnični material

ROBUS – primer dobre prakse razsvetljave

Elektronabava > Nasveti  > Inštalacije  > ROBUS – primer dobre prakse razsvetljave
ROBUS Case Study

ROBUS – primer dobre prakse razsvetljave

Znamka ROBUS se lahko pohvali s 35 letnimi razvojnimi izkušnjami visoko kvalitetne in inovativne razsvetljave. Zaradi natančne proizvodnje in robustnega nadzora kakovosti produktov, za svoje izdelke nudijo tudi 5-letno garancijo ali vsaj 50.000 ur delovanja. Robusove svetilke Harbour LED so zaradi svojega učinkovitega delovanja in zanesljivosti, katero omogočajo visoko kvalitetni vgrajeni `driverji` Tridonic, pogosta izbira za najzahtevnejše projekte razsvetljave večjih površin. Baterije s tehnologijo LiFePO4 in 3-urno avtonomijo omogočajo daljše delovanje zasilnega modula, imajo daljšo življenjsko dobo, zaradi njihove nizke teže pa je manjša tudi skupna teža svetilk.

Primer projekta prenove razsvetljave trgovskega centra Carrickmines Park, Dublin

Robus študija primera

Pri posodobitvi osvetlitve trgovskega centra in predvsem garažne hiše Carrickmines Park v irskem Dublinu so zaradi vseh prednosti in inovativnosti Robusovih svetilk izbrali prav svetilke Harbour LED. Slednje so zaradi svoje visoke svetilnosti, temperature barvne svetlobe 4000K in barvnega indeksa 80, idealne za uporabo na zunanjih oz. pokritih parkiriščih, saj omogočajo dobro vidljivost, kar je še posebej pomembno zaradi razločnosti posnetkov varnostnih kamer. Nameščenih je bilo več kot 1.100 svetilk Harbour LED moči 28 W, z zamenjavo svetilk pa so dosegli tudi velik prihranek pri stroških za električno energijo in spremenili celotni izgled parkirne hiše.

Vodotesna svetilka Robus Harbour LED

Robus Harbour LED

Svetilke za vlažne prostore Harbour LED so dobavljive v  3 različnih dolžinah:  650 mm  z močjo 20 W,  1250 mm z močjo 40 W,  1550 mm z močjo 58 W, pri dolžini 1550 mm pa je dobavljiva še moč 80 W. Pri vseh različicah je barva svetlobe 4000 K.

Svetilke nadomeščajo vodotesne svetilke z dvema fluo sijalkama, saj je širina svetilk 117 mm in višina 70 mm. Ohišje in difuzor sta narejena iz umetne mase, sponke-zapirači pa so iz nerjavečega jekla – INOX. Svetilke imajo možnost vgradnje Plug & Play zasilnega modula, 5-letno garancijo in življenjsko dobo 50.000 ur. Svetilke so primerne za uporabo v delavnicah, garažah, skladiščih, pokritih parkiriščih, ker imajo stopnjo zaščite IP65 in zaščito pred udarci IK08 in delujejo pri temperaturah okolice od -25oC to 40oC.

Prednosti svetilk Robus Harbour LED

 •  Širok nabor svetilk glede na dolžino (60, 120 in 150 cm), moč in svetilnost, kar omogoča neposredno zamenjavo obstoječih svetilk.
 • Montaža svetilk je lažja zaradi ohišja z ravnim dnom, izdelanega iz trpežne umetne mase, ki zagotavlja odpornost in trdnost.
 • Opalni difuzor iz umetne mase omogoča enakomerno razpršenost svetlobe.
 • Svetilke imajo na ohišju pripravljene odprtine za nosilce, kar omogoča enostavno namestitev.
 • Ohišje ima tudi več odprtin za lažji dostop do priključkov ob priklopu svetilk.
 • Vse sponke na difuzorju so iz nerjavečega jekla, dodan pa je še komplet nosilcev, obešal in varnostnih vijakov za sponke.
 • Posebnost svetilk je, da lahko difuzor visi na sponkah brez dodatne podpore, kar omogoča lažjo montažo
 •  Svetilke imajo stopnjo zaščite IP65 in zaščito proti udarcem IK08, zato so primerne za uporabo v vlažnih in prašnih prostorih (avtopralnice), prav tako pa so lahko nameščene v prostorih, kjer pride do občasnih trkov in odrgnin (skladišča)
 •  Štiripolna vzmetna priključna sponka omogoča hitro in enostavno priključitev svetilke ter enostavno namestitev zasilnega modula.
 •  Zasilni modul napajajo baterije z najnovejšo tehnologijo LiFePO4, katerih prednosti so: kratek čas polnjenja – omogoča delovanje takoj po namestitvi oz. uporabi v nujnem primeru, počasno praznjenje kadar se svetilka ne napaja iz omrežja, več kot 2.000 ciklusov polnjenja/praznjenja oz. dvakrat več v primerjavi z običajnimi baterijami.
 • Svetilke Harbour imajo vgrajen Tridonic driver, ki jim zagotavlja optimalno delovanje in s tem podaljšuje njihovo življenjsko dobo.
 • Visokokvalitetne LED diode v svetilkah zagotavljajo konstantno odlično osvetlitev, nizko porabo energije in dolgo življenjsko dobo.
 • Zaradi temperature barve svetlobe 4000K in barvnega indeksa 80 so svetilke idealne za uporabo na zunanjih oz. pokritih parkiriščih, saj omogočajo dobro vidljivost, kar je pomembno tudi zaradi razločnosti posnetkov varnostnih kamer.
Artikel Naziv
2775954 Svetilka za vlažne prostore ROBUS HARBOUR LED 20W 4000K 2160lm LED driver SI 600mm IP65 220-240V A-A++ Preveri v e-trgovini >>
2775955 Svetilka za vlažne prostore ROBUS HARBOUR LED 40W 4000K 4280lm LED driver SI 1200mm IP65 220-240V A-A++ Preveri v e-trgovini >>
2775956 Svetilka za vlažne prostore ROBUS HARBOUR LED 58W 4000K 6090lm LED driver SI 1500mm IP65 220-240V A-A++ Preveri v e-trgovini >>
2775957 Svetilka za vlažne prostore ROBUS HARBOUR LED 80W 4000K 8040lm LED driver SI 1500mm IP65 220-240V A-A++ Preveri v e-trgovini >>

Pribor HARBOUR – »emergency« modul za vodotesne svetilke HARBOUR

Na voljo je zasilni modul, ki ga napaja najnovejša LiFePO4 baterija. Prednost modula je majhna teža in enostavna montaža. »Plug and Play” zasilni modul zagotavlja svetlobo v primeru izpada električne energije tako, da so izpolnjeni predpisi za zasilno razsvetljavo. Kratek čas polnjenja omogoča hitrejšo pripravljenost po montaži oz. v nujnem primeru. Življenjska doba modula znaša vsaj 2000 ciklov delovanja (polnjenje/praznjenje).

Artikel Naziv
2775953 SET (modul+bat.) zas. razsv. ROBUS HARBOUR 2W 220-240V 3h Preveri v e-trgovini >>
Prenesi katalog

 

Enostavna montaža in še bolj enostavno vzdrževanje.

Janja Travnik Jerina

janja.travnik-jerina@elektronabava.si

Janja Travnik Jerina je zaposlena v Elektronabavi kot produktna specialistka za področje razsvetljave.