Specialisti za elektrotehnični material

Profesionalno in kakovostno upravljanje kablov – Rittal

Elektronabava > Novosti  > Profesionalno in kakovostno upravljanje kablov – Rittal

Profesionalno in kakovostno upravljanje kablov – Rittal

Strokovnjaki za informacijsko tehnologijo so pod vedno večjim časovnim pritiskom in upravljajo z vse bolj zapletenimi sistemi. Rittal z novim izdelkom TX CableNet povečuje kakovost, preglednost in povezovanje večjih količin omrežnih kablov. Sistem omogoča, da lahko enostavno, pregledno in urejeno namestite večje število mehkih kablov, to pa doseže s “principom slapu”. Predsestavljena zasnova omogoča hitro sestavljanje in enostavno vzdrževanje.

Vodje IT sistemov morajo biti sposobni izjemno hitro povečevati in razširjati medsebojno povezana omrežja. “V TX CableNet smo združili inovativno upravljanje kablov z zahtevami po profesionalni stopnji kakovosti,” pojasnjuje Luis Brücher, vodja oddelka IT izdelkov v podjetju Rittal: “Poleg mehanskih lastnosti stojala to vključuje sistematičen pristop, zanesljivo medregionalno razpoložljivost in hitro dostavo.”

Že od samega začetka je bil novi TX CableNet zasnovan kot omrežno stojalo in je namenjen popolni napeljavi kablov s hitro namestitvijo. To omogoča tudi pri velikih količinah kablov. Sistem omogoča enostavno vstavljanje namesto zahtevnega vlečenja, to pa zagotavljajo vdolbine z zaobljenimi robovi na obeh straneh in po celotni širini strehe. Zunanje opore za napeljavo kablov na robovih strehe se enostavno odstranijo, vstavi se celoten kabelski snop in oporniki se nato spet varno pritrdijo. Tako tudi veliki kabelski snopi zdrsnejo s strehe in se z mehkim polmerom upognejo v razdelilnik. Zahvaljujoč “principu slapa,” napeljava kablov sledi najboljši praksi za bakrene kable in optične kable iz steklenih vlaken. Konstrukcija odprtega okvirja omogoča tudi uporabo celotne globine pri vodenju napeljave skozi dno. 

Hitra in sistematična izbira ter dostava

Rittal pri standardnih sistemih TX CableNet omogoča hitro dobavo želenega materiala. Rittal sistemski pripomočki in združljivost s sistemom podnožja VX ter z udobjem  AX ročajev za zaščito dostopa omogočajo, da je TX CableNet primeren za vse običajne omrežne zahteve in za vse lokacije namestitve.

Zasnova okvirja za učinkovito upravljanje

Predsestavljena, samostoječa zasnova okvirja s sistemsko rešetko Rittal in varjeno streho predstavlja dodatna prednost, saj poveča hitrost namestitve in odstranitve ter stabilnost. Sistemske komponente se hitro namestijo in pritrdijo zaradi profila z neprekinjenim vzorcem s 25 mm korakom in oštevilčenim vzorcem lukenj. Stranske plošče so hitro nameščene in jih je mogoče prav tako hitro odstraniti za lažje vzdrževanje.

Ponudba izdelkov je sestavljena iz osmih različic. Ohišja s širino 800 mm so na voljo v višinah 2.000 mm (42 U) in 2.200 mm (47 U) ter z globino 800 mm ali 1.000 mm.

 

Izdelke Rittal si lahko ogledate tudi v naši spletni trgovini:
Preveri v e-trgovini

Za več informacij o sistemu TX CableNet se obrnite na produktnega specialista: Janez Inglič na telefonski številki 01 5899 476 ali na elektronski naslov janez.inglic@elektronabava.si

Janez Inglič

janez.inglic@elektronabava.si

Janez Inglič je zaposlen v Elektronabavi kot specialist za elektroinštalacijske materiale.