Specialisti za elektrotehnični material

Preprosto in pametno – LUXORliving sistem pametnih hiš

Elektronabava > Nasveti  > Inštalacije  > Preprosto in pametno – LUXORliving sistem pametnih hiš
Theben---naslovnica

Preprosto in pametno – LUXORliving sistem pametnih hiš

LUXORliving je intuitivni sistem pametnega doma iz  podjetja Theben, ki nudi vsestransko udobje doma. LUXORliving je pameten sistem, ki je tako enostaven za uporabo kot tudi za programiranje.

Inteligentni nadzor za lastnika stanovanja, preprosto programiranje za inštalaterja. Vklop in izklop naprav, zatemnitev luči, uravnavanje temperature ter dvigovanje in spuščanje senčil. Preprosto čudovito. Preprosto LUXSORliving.

“Ljudje, ki se spoznajo na sisteme za upravljanje doma, izberejo Luxorliving”

Pametna izbira za hiše, stanovanja, restavracije, bare ali pisarne. Hitra montaža, enostavna razširitev sistema – LUXORliving lahko raste.

Udobje naredi hiše in stanovanja še bolj prijetna za bivanje, ustvari prijetnejše okolje za delo v pisarnah in pričara pravo atmosfero v barih in restavracijah. Poleg tega pa smo pripravljeni tudi za potencialno varčevanje z energijo.

“Super preprosto za upravljanje”

Pametni dom. Vam zveni zapleteno? Gotovo ste prepričani, da je ogromno dela s programiranjem in ugotavljanjem, kako sistem sploh deluje. Toda s sistemom LUXORliving temu ni tako. Je enostaven za upravljanje in je prav zabavno preizkušati funkcije. In to ne samo za uporabnike – tudi inštalater bo z veseljem vgradil in programiral sistem.

LUXORplug za zagon

Enostavno spuščanje v pogon –vmesnik za Windows LUXORplug je super enostaven program podjetja Theben – hiter, varen, enostaven. Predhodno poznavanje ni potrebno.

LUXORplay za uporabo

Enostavna kontrola – Vmesnik za pametne telefone in/ali tablice. LUXORplay je aplikacija za varno in enostavno upravljanje LUXORliving preko pametnega telefona ali tablice (Android in iOS).

“Perfektno zatemnjevanje brez utripanja”

Je še kaj kar ima otrok raje kot zgodbico za lahko noč ob zaključku dneva? Z dnevom, ki se postopoma obrača v noč in zgodba neopazno postanejo sanje. Odlično zatemnjena osvetlitev za vse pomembne zgodbe pred spanjem. Po zgodbah o zmajih mali čarovniki lažje zaspijo s kančkom svetlobe. Z LUXOR-jem lahko nastavite nivo svetlobe zelo natančno.

 

LUXORliving D4

 Zatemnilniki iz Thebena zagotavljajo, da je mogoče razsvetljavo zatemniti na kateri koli nivo svetlosti, svetloba pa ostane absolutno brez utripanja. Še več, LED svetilke, ki nikoli ne ugasnejo popolnoma, so tudi stvar preteklosti zahvaljujoč LUXORlivingu.

LUXORlivingD4

LUXORlivingD4

Preveri v e-trgovini
Takojšnja zatemnitev brez utripanja

Nastavite osvetlitev tako svetlo, kot želite, da bo primerno za vsakršno situacijo. Naj bo to izjemno svetlo za kuhinjo, temneje za orientacijo na hodniku ali kot nočna lučka za vaše najmlajše.

“Prijeten občutek varnosti”

 

Relejski aktuator – LUXORliving S8

 Relejski aktuator Theben zagotovijo, da je vsa razsvetljava upravljana in je vaša hiša dobro osvetljena.

LuxorlivingD4-switch-actuator

LuxorlivingS8 – switch actuator

Preveri v e-trgovini

 

Aktuator za žaluzije – LUXORliving J4

 Aktuator za žaluzije Theben skrbi, da se vsaka žaluzija, ki je ostala spuščena popolnoma dvigne v trenutku.

LuxorlivingD4-blind-actuator

Luxorliving J4 – blind actuator

Preveri v e-trgovini

“Predstavljajte si, da vas ni. Pa vendar se vaša rutina nadaljuje.”

 

Simulacija prisotnosti z LUXORliving

Včasih preprosto zaprete vrata in vse pustite za seboj. Torej je odlično, če je navzven videti kot normalno. Točno tako, kot ste vajeni. Simulacija prisotnosti v LUXORlivingu poskrbi, da se luči prižgejo in se senčila spustijo ob običajnem času kot vsak večer. Navsezadnje ni treba vsem vedeti, da vas ni doma.

LuxorPlay

LUXORPlay

LUXORplay funkacija “vse izklopljeno” je verjetno najbolj pametna funkcija LUXORlivinga

Pametna simulacija prisotnosti je sistem pametnega doma, ki simulira prisotnost, medtem ko potniki uživajo v počitnicah brez skrbi.

Zagotovo poznate naslednji scenarij, ki se začne z zelo znanim stavkom: “Draga, samo še enkrat preverim, če je vse izklopljeno!”.  Avto je napolnjen, družina čaka in spet greš skozi celotno hišo, da preveriš, ali je vse res izklopljeno. In ko končaš, imaš še vedno tisti grozni občutek, da si nekaj pozabil. Ta občutek je zdaj stvar preteklosti. Z LUXORliving se lahko sprostite, ko zaprete vrata za seboj. Preprosto pritisnite centralno tipko “Izklopi vse” in vse se bo izklopilo. Od televizorja do likalnika. Ste prepričani? Zagotovo! Funkcija OFF v nadzornem centru LUXORliving je preprosto praktična.

Luxorliving

Nadzorni center z LAN povezavo

Vse teče prek IP1 krmilnega centra. Omogoča vklop in izklop vseh naprav z enim klikom. Vse kar morate storiti je, da izberite, katere naprave naj izklaplja.

Luxorliving-LAN-input

Luxorliving-LAN input

Preveri v e-trgovini

 

LUXORliving – intuitivno delovanje

Izberite naprave, namestite, povežite in programirajte, preprosto. Vizualizacija se ustvari samodejno. Z LUXORplug lahko v trenutku ustvarite datoteko projekta. Programiranje lahko izvajate v svoji pisarni ali neposredno na mestu – vse imate na voljo. Super preprosto za namestitev.

Shema---Theben-LUXORliving

Shema LUXORliving elementov

Namestitev z LUXORliving

Z LUXORlivingom postane vse veliko bolj preprosto. Toda nekatere stvari, kot je postopek namestitve, ostanejo tako preproste, kot ste pričakovali pri Thebenu in LUXORju.

Certificirani produkti

LUXORliving uporablja standardno KNX komunikacijo, zaradi česar je to varna naložba, primerna za prihodnost v primerjavi s konkurenčnimi sistemi. Posodobitve zagotavljajo, da je sistem vedno vrhunski in enostavno nadgradljiv, če je to potrebno. LUXORliving ima toliko KNX, kot je treba in čim manj zapletenosti. To je tisto kar LUXORliving naredi tako neverjetno preprost. Tako za inštalaterje, programerje kot za lastnike domov.

Enostaven zagon

Enostaven-zagon

Mislili ste, da je LUXOR enostaven za namestitev. LUXORliving je še lažji. Preprosto za inštalirati, povezati in programirati. Brez ETS, brez licence, brez predhodnega znanja. Samo sledite svoji intuiciji – hiter, varen, preprost.

Fleksibilna BUS povezava

Bus

LUXORliving temelji na fleksibilnem BUS-ožičenju, zahvaljujoč svetilkam, rolojem ali drugim funkcijam lahko dodelimo tipkalo po svoji izbiri. BUS ožičenje vam ponuja tudi prilagodljivost za spremembe ali razširitve sistema hitro in preprosto.

Neomejena izbira tipkal

Tipkala

Pri mnogih sistemih pametnih domov je izbira stikal omejena. Ampak ne pri LUXORliving. Lastnik stanovanja se lahko odloči po svojih željah, saj na binarne vhode lahko vežemo tipkala kateregakoli proizvajalca ali oblike.

Odstranljiv sistemski nadzorni center

Nadzorni-center

Kadar je varnost glavna prioriteta, brez LUXORlivinga preprosto ne moreš. Inštalater LUXORliving namesti s fiksno nastavitvijo in preprosto vzame odstranljiv sistemski nadzorni center na koncu s sabo. Zunanji dostop je torej popolnoma onemogočen. In če želite izkoristiti priročne funkcije LUXORlivinga, morate preprosto ponovno vstaviti sistemski nadzorni center nazaj in ga posodobiti.

Individualni scenariji

Nadzorni-center

Svetlobna razpoloženja in položaje rolet lahko sprogramirano in ga prikličemo z ukazom, ko je to potrebno. To pomeni, da lahko vsak posameznik ustvarja scene po lastni izbiri.

 

Funkcija Število kanalov Tip Oznaka
Vmesnik za tipkala 2

4

8

LUXORliving T2

LUXORliving T4

LUXORliving T8

4800402

4800404

4800408

Preveri v e-trgovini >>

Preveri v e-trgovini >>

Preveri v e-trgovini >>

Relejski aktuator 4

8

16

LUXORliving S4

LUXORliving S8

LUXORliving S16

4800420

4800425

4800429

Preveri v e-trgovini >>

Preveri v e-trgovini >>

Preveri v e-trgovini >>

Binarni vhod 6 LUXORliving B6 4800430 Preveri v e-trgovini >>
Aktuator za ogrevanje 6 LUXORliving H6 4800440 Preveri v e-trgovini >>
Aktuator za žaluzije 4

8

LUXLUXORliving J4

LUXLUXORliving J8

4800450

4800455

Preveri v e-trgovini >>

Preveri v e-trgovini >>

Zatemnilni aktuator 2

4

LUXORliving D2

LUXORliving D4

4800470

4800475

Preveri v e-trgovini >>

Preveri v e-trgovini >>

Sobni termostat LUXORliving R718 4800480
Vremenska postaja LUXORliving M140 4800450 Preveri v e-trgovini >>
Sistemski nadzorni center LUXORliving IP1 4800495 Preveri v e-trgovini >>
Napajalnik LUXORliving P640 4800990 Preveri v e-trgovini >>

 

Začetniški paketi

LUXORliving “Pogoni” vsebuje:

1x LUXORliving IP1 sistemski nadzorni center, 1x LUXORliving P640 napajanje, 1x LUXORliving M140 vremenska postaja, 1x LUXORliving J8 Aktuator za žaluzije, 2x LUXORliving T4 Vmesnik za tipkala

LUXORliving “Pogoni”

LUXORliving “Pogoni”

Preveri v e-trgovini

 

LUXORliving “Razsvetljava” vsebuje:

1x LUXORliving IP1 sistemski nadzorni center, 1x LUXORliving P640 napajanje, 1x LUXORliving S8 relejski aktuator, 1x LUXORliving D4 zatemnilni aktuator, 2x LUXORliving T4 Vmesnik za tipkala

LUXORliving “Razsvetljava”

LUXORliving “Razsvetljava”

Preveri v e-trgovini

 

LUXORliving “Pogon in razsvetljava” vsebuje:

1x LUXORliving IP1 sistemski nadzorni center, 1x LUXORliving P640 napajanje, 1x LUXORliving M140 vremenska postaja, 1x LUXORliving S8 relejski aktuator, 1x LUXORliving D4 zatemnilni aktuator, 1x LUXORliving J8 Aktuator za žaluzije, 4x LUXORliving T4 Vmesnik za tipkala.

LUXORliving “Pogon in razsvetljava”

LUXORliving “Pogon in razsvetljava”

Preveri v e-trgovini
Preprosti koraki izvedbe projekta

Najprej dopolnite osnovne podatke – Ime projekta, naslov, Ime inštalaterja in podatke o stranki.

Ustvarite pregled

Ustvarite zgradbo, ti lahko dodate sobe v ustrezna nadstropja in dodelite posamezna imena.

Vključite naprave

Naprave, ki so že bile inštalirane, je mogoče uvoziti, samodejno identificirati in imenovati.
Lahko pa lahko ustvarite seznam naprav ročno brez povezave.

Določite funkcije

Za dodajanje uporabite, povleci in spusti funkcije za naprave v vsaki sobi.
To določa, katere naprave komunicirajo med sabo.

Programske funkcije

Te funkcije lahko kadar koli prenesemo. Ni nujno da popolnoma zaključimo načrtovanje projekta za programiranje naprav

Pripravite vizualizacijo

Projektna datoteka se prenese na sistemski nadzor center. Funkcije so potem izredno enostavne za uporabo in konfiguriranje z uporabo aplikacije LUXORplay

 


IZOBRAŽEVANJE O SISTEMU Theben LUXORliving za inštalaterje in projektante

V sredo 13. 11. 2019 pripravljamo izobraževanje o sistemu Theben LUXORliving za inštalaterje in projektante.

Za več informacij in prijavo na izobraževanje kontaktirajte prodajnega specialista:

Andrej Skobe,

tel.: +386 41 387 894,

e-mail naslov: andrej.skobe@www.elektronabava.si

Janez Inglič

janez.inglic@elektronabava.si

Janez Inglič je zaposlen v Elektronabavi kot specialist za elektroinštalacijske materiale.