Specialisti za elektrotehnični material

Odtaljevanje streh in žlebov – samoregulirni kabli nVent RAYCHEM

Elektronabava > Nasveti  > Inštalacije  > Odtaljevanje streh in žlebov – samoregulirni kabli nVent RAYCHEM

Odtaljevanje streh in žlebov – samoregulirni kabli nVent RAYCHEM

Kopičenje snega in ledu lahko poškoduje streha in žlebove, ledeni deli lahko padejo na tla in ogrožajo mimoidoče. Samoregulirni sistem za taljenje snega in ledu nVent RAYCHEM zagotavlja varno odvajanje staljenega snega in ledu s strešne površine.

Prednosti samoregulirnih kablov:

  • fleksibilna inštalacija – kabel se reže na dolžino
  •  samoregulirna tehnologija prilagaja izhodno moč
  • robustna sestava, primerno za kompleksne vgradnje
  • letni prihranek pri porabi energije

nVent RAYCHEM Frostop Black grelni kabel za taljenje snega in ledu omogoča zaščito:

  • Na strehah, ki vsebujejo standardne strešne materiale, vključno s skrilavcem, skodlo, katranom, lesom, kovino in plastiko.
  • Za odtočne cevi in druge običajne cevi za vodo ali odpadno vodo s standardnimi materiali – vključno s kovino in plastiko.

Grelni element Frostop Black je sestavljen iz neprekinjenega jedrnega prevodnega polimera med dvema bakrenima vodnikoma. Ko tok teče skozi jedro, grelni kabel uravnava svojo toplotno moč glede na pogoje okolja. Samoregulirna funkcija odpravlja t.i. »vroče točke« in omogoča boljši nadzor temperature za zaščito plastičnih in kovinskih cevi, strešnih in žlebnih materiali.

Način namestitve

Vzporedna vodnika grelnega kabla Frostop Black omogočajo njegovo rezanje na natančno dolžino. Lastnost poenostavlja zasnovo obeh sistemov – cevi proti zmrzovanju in strešnih (žlebnih) sistemov za taljenje snega. Namestitev je hitra in enostavna.

Za žlebove do 200 mm širine lahko uporabimo samo enojno linijo kabla. Preprosto izmerimo dolžino žlebov in odtokov in iz tega dobimo končno dolžino kabla.

Raychem Frostop najdete tudi v naši spletni trgovini:
Preveri v e-trgovini

Luka Erlah

luka.erlah@elektronabava.si

Luka Erlah je zaposlen v Elektronabavi kot produktni specialist za inštalacijsko opremo.