Specialisti za elektrotehnični material

Povezana razsvetljava in programska oprema: Interact Pro

Elektronabava > Nasveti  > Povezana razsvetljava in programska oprema: Interact Pro

Povezana razsvetljava in programska oprema: Interact Pro

Proizvajalec Philips je pripravil nov sistem brezžičnega povezovanja razsvetljave Interact Pro, ki deluje v povezavi s svetilkami Interact Ready CoreLine, LED cevmi MasterConnect, stenskimi stikali in senzorji.

Povezovanje razsvetljave s sistemom Interact Pro poteka preko aplikacije za nadzor. Z aplikacijo lahko pridobivamo podatke iz sistema LED razsvetljave in ga upravljamo. Na podlagi tega lahko programiramo in avtomatiziramo nastavitve razsvetljave, medtem pa zbiramo podatke o delovanju sistema razsvetljave. Sistem Interact Pro je enostaven za nastavitev in uporabo ter predstavlja učinkovit način za dosego optimalnega prihranka energije.

Priprava sistema v 5 enostavnih korakih:

 1. Vzamemo iz embalaže.
 2. Namestimo dostopno točko Interact Pro in svetilke Interact Ready.
 3. Prenesemo mobilno aplikacijo Interact Pro.
 4. Z aplikacijo uredimo nastavitve sistema razsvetljave.
 5. Nadzorujemo in upravljamo sistem razsvetljave preko spletnega portala Interact Pro.

interact pro namestitev

Sistem Interact Pro lahko upravljamo preko spletnega portala Interact Pro, kjer so nam na voljo podatki o delovanju našega sistema razsvetljave, na podlagi katerih se odločamo o morebitnih spremembah. Omogoča nam zbiranje podatkov preko senzorjev, ki so vgrajeni v sistem razsvetljave. Z uporabo varnih, natančno opredeljenih komunikacijskih protokolov (API) lahko zbrane podatke posredujemo obstoječim sistemom upravljanja. Tako dobimo boljši vpogled v delovanje razsvetljave v določeni zgradbi, podjetju ali mestu in izboljšamo obstoječi način delovanja.

Interact API-je lahko uporabite za skupno rabo svojih podatkov s poslovnimi partnerji ali razvijalci programske opreme drugih proizvajalcev, ki lahko preko storitev v oblaku, ustvarijo dodatno programsko opremo in inovacije, ki omogočajo podatke.

Sistem povezane razsvetljave Interact Pro ima veliko prednosti v primerjavi z dosedanjimi sistemi razsvetljave, saj nam zaradi boljšega upravljanja razsvetljave, pridobivanja podatkov, s katerimi pridemo do nastavitev za nadaljnjo optimizacijo in lažjega vzdrževanja omogoča prihranek energije in učinkovitejše delovanje. Središče sistema povezane razsvetljave je brezžična dostopna točka Interact Pro, s pomočjo katere se sistem razsvetljave preko interneta poveže v oblak. To omogoča svetilkam Interact Ready in drugim komponentam sistema medsebojno komunikacijo oz. pošiljanje podatkov v oblak, uporabnikom pa dostop do sistema preko aplikacije Interact Pro.

interact pro philips

Preko dostopne točke Interact Pro lahko vzpostavimo brezžične povezave z Zigbee modemi na več kot 200 komponentah sistema razsvetljave. Brezžična povezava omogoča dvosmeren nadzor oz. prenos podatkov med svetilkami Interact Ready, senzorji in stikali ter sistemom Interact Pro. Brezžična dostopna točka omogoča varno povezavo z omrežjem. Modemi Zigbee se lahko povežejo z omrežjem samo, če je njihovo unikatno identifikacijsko številko potrdil upravitelj sistema Interact Pro. Modemi Zigbee omogočajo model enakovrednih povezav in komunikacije, v katerem je aplikacija povezana z vsemi napravami v omrežju. Zaradi tega lahko, če ena naprava v omrežju ne deluje ali je odstranjena, ostale naprave nemoteno delujejo kot je bilo načrtovano.

Dostopna točka je kompaktne oblike z nosilcem v beli barvi in je primerna za vse vrste poslovnih prostorov. Trije LED indikatorji prikazujejo delovanje dostopne točke, povezanost z internetom in komunikacijo s sistemom Interact Pro v oblaku. Dostopno točko sistema Interact Pro lahko upravljamo, posodabljamo in nadziramo na daljavo preko mobilne aplikacije Interact Pro ali preko interneta ter spreminjamo nastavitve brezžične dostopne točke in povezanih naprav. Omogoča nam varno brezžično povezavo z več kot 200 svetilkami Interact Ready, dodatno pa lahko v omrežje povežemo še 15 senzorjev in 15 stikal.

Prednosti in značilnosti svetilk interact ready

Philips je izdelal široko paleto LED svetilk Interact Ready z vgrajenimi senzorji, ki se lahko povežejo z aplikacijo Interact Pro. Tako povezovanje nam omogoča samodejno in optimizirano nastavitev osvetlitve različnih prostorov znotraj stavbe; uporabniki lahko prilagajajo nastavitve sistema razsvetljave, lastniki podjetja pa na ta način zbirajo podatke o porabi energije in stroških delovanja.

Vse komponente razsvetljave delujejo povezano, imajo možnost nadgradnje ter druge prednosti:

 • montaža brez dodatnih komponent oz. dodatnega ožičenja,
 • možnost montaže neposredno na lokacijo obstoječe razsvetljave,
 • samostojnost svetilk omogoča lažjo nastavitev in zagotavlja zanesljivo delovanje,
 • prihranek energije, vzdržljivost in zanesljivost,
 • naložba za prihodnost: enostavna posodobitev programske opreme preko povezave v oblaku,
 • zaradi temeljitih testov ni težav z združljivostjo,
 • cenovno ugodna rešitev za mala in srednje velika podjetja.

Nabor svetilk INTERACT READY, ki jih lahko povežemo z aplikacijo Interact Pro:

 • Panel CoreLine
 • Downlight CoreLine
 • Downlight Coreline Slim
 • Vgradna svetilka Coreline
 • Nadgradna svetilka Coreline
 • Svetilka za vlažne prostore Coreline
 • LED cev MasterConnect
 • Senzor gibanja za pisarne
 • Brezžično pametno stikalo.

Interact Pro: Področja delovanja

 • Pisarne – Privabite najboljše s popolnim delovnim mestom.
 • Industrijski prostori – Organizirajte skladišče ali tovarno in povečajte učinkovitost.
 • Parkirne hiše – Ustvarite odzivna in odgovorna parkirišča.

razsvetljava pisarne

Janja Travnik Jerina

janja.travnik-jerina@elektronabava.si

Janja Travnik Jerina je zaposlena v Elektronabavi kot produktna specialistka za področje razsvetljave.