Specialisti za elektrotehnični material

PEKOM – inovativni sistem kabelskih polic in lestev

Elektronabava > Novosti  > Inštalacije  > PEKOM – inovativni sistem kabelskih polic in lestev
Pekom sistem kabelskih polic

PEKOM – inovativni sistem kabelskih polic in lestev

Nova generacija kabelskih polic in lestev

Pekom je prepoznaven po svojemu nenehnemu razvoju novih rešitev in izboljšav najbolj kakovostnih sistemov in sklopov kabelskih polic in lestev. Kot prejemniki certifikatov neodvisnih laboratorijev,  CE in ISO9001 kupcem zagotavljajo visoko kvalitetne izdelke, ki z inovativnim in patentiranim sistemom Master klik omogočajo enostavno in hitro montažo, kot tudi zelo konkurenčno ceno.  Njihovi izdelki so prisotni po celem svetu in jih uporabljajo in vgrajujejo tudi v najzahtevnejše projekte.

Pekom reference

Pekomove rešitve se uporabljajo tudi v najzahtevnejših projektih po celem svetu.

Pekom uporabniki

Edinstven sistem Master klik za hitrejšo montažo

Montaža PNK polic je zelo enostavna. Začetno in sledečo polico ob koncih namestimo eno na drugo in s preprostim potiskom skupaj ustvarimo spoj. Integrirana klik spojnica zagotavlja izenačitev potenciala na celotni dolžini brez dodatnih elementov. Pokrov kabelske police PNK se zaradi patentiranega sistema hitro in enostavno namešča s klikom na kabelsko polico, prav tako brez dodatnih vijakov in sponk. Pokrov kabelske police je mogoče zelo preprosto in hitro odstraniti in ponovno namestiti. Pri toplo cinkanih policah je potrebno tudi vijačenje saj klik sistem zaradi toplotne obdelave pri vročem cinkanju izgubi funkcijo.

Hitra sestava na klik

Ponujamo več vrst kabelskih polic – glede na namen uporabe

Kabelske police se uporabljajo za nadometne razvode kablov po objektih, cestni infrastrukturi, elektro distribucijah, telekomunikacijah, itd. Glede na namen uporabe razlikujemo tri glavne sklope kabelskih polic: perforirane, polne, ali mrežaste. Izdelane so iz različnih materialov (železo ali inox), ki se jih površinsko obdela s hladnim ali vročim cinkanjem – glede na namen njihove uporabe v različne prostorih in vremenskih pogojih. Police in lestve so površinsko galvansko zaščitene (cinkane) in odporne na korozijo, če jih želimo uporabiti v notranjih in suhih prostorih. Za vlažne prostore ali uporabo zunaj pa priporočamo police s površinsko zaščito vročega cinkanja, saj med samim procesom zaščitne obdelave, med kovinsko podlago in zaščitnim slojem cinka, slednji tvori mnogo bolj odporno metalurško vez. Za najzahtevnejše atmosferske pogoje je potrebna uporabo nerjavečih (inox) polic in lestev.

Pekom vrste polic

1. Mrežne kabelske police – namenjene nadometnim kabelskim razvodom – predvsem v industriji in kjer je potreba po čistoči ali odvajanju toplote večja in kjer je zahtevan enostaven pregled kabelskega dela. Dobavljive so v različnih širinah (50-600 mm), višinah (50 in 110 mm), dolžinah (2 in 3 m). Sestavljajo se s preprostim klik sistemom. 2. Kabelske lestve LNK – za izdelavo nadometnih tras kablov večjih domenzij. Na voljo v različnih višinah (50, 60 in 110 mm), širinah (100-600 mm) dolžinah (2 in 3 m) in materialih: hladno cinkane, toplo cinkane ali inox. 3. Kabelske police PNK – kabelska polica z integrirano hitro klik spojnico Klik Master, ki za spajanje ne potrebuje nobenih dodatnih elementov in zagotavlja izenačitev potenciala na celotni dolžini. Na voljo v različnih višinah (50-110 mm), širinah (50 – 600 mm), dolžinah (2, 3 in 6 m) in materialih: hladno ali toplo cinkane. Zaradi perforacij s premerom 11 mm (poleg potrebnega prezračevanja) omogoča neposredno pritrditev z navojno palico ali s stenskimi nosilci v velikosti od 50 do 600 mm. 4. Požarno odporne kabelske police E90 – PNK police s povečano ogrenjavrnostjo. 5. Inox kabelske police PNK – Inox izvedba kabelske police PNK, namenjene za uporabo v zahtevnejših atmosferskih pogojih. V primeru rezanja police, robovi slednje ne korodirajo.

Primeri različnih izvedb montaže

Primeri montaž

galvanski poj klik sistema

Prikaz merjenja galvanske povezanosti dveh kabelskih polic spojene s klik sistemom (mesto spajanja s strani in spodnjega dela kanala).

Preverite izdelke e-trgovini

Prelistajte katalog

PEKOM – prikaz delovanja sistema Master klik

Miha Pengal

miha.pengal@elektronabava.si

Miha Pengal je zaposlen v Elektronabavi kot produktni specialist za kabelsko opremo in pribor.