Specialisti za elektrotehnični material

Parapetni kanali OBO Rapid 45. Lepota in funkcionalnost!

Elektronabava > Novosti  > Inštalacije  > Parapetni kanali OBO Rapid 45. Lepota in funkcionalnost!
obo_rapid45

Parapetni kanali OBO Rapid 45. Lepota in funkcionalnost!

 

Parapetni kanali Rapid 45-2

 

En sistem, mnoge možnosti v PVC in ALU izvedbi

Parapetni kanali Rapid 45-2 za vgradnjo elektro-elementov serije OBO Modul 45 in Modul 45connect vam nudi vse, kar potrebujete. Nova generacija Rapid 45 združuje simetrično obliko, homogeno kakovost barve in tehnično fleksibilnost v enem samem sistemu.

 

Rapid-45---ALU-in-plastika

Slika 1: Plastični in aluminijasti profili Rapid 45-2.

 

ALU izvedba

Kakovostna površina in uravnotežena oblika zagotavljata posebno eleganco. Prilagodljivost dopolnjuje atraktiven zunanji videz parapetnih kanalov v elegantni srebrno sivi izvedbi.

PVC izvedba

Plastični parapetni kanal je klasična oprema za uporabo v pisarni. Za novo obliko sta značilna jasen značaj in visoka stopnja funkcionalnosti.

 

Prilagodljivost in raznolikost sestavnih delov za hitro montažo 

Inovativni elementi za preusmeritev trase omogočajo stensko vgradnjo, ki je primerna za uporabo v upravnih, poslovnih in industrijskih prostorih. Parapetni kanali Rapid 45-2 v svojih treh dimenzijah omogočajo različne načine uporabe, saj je sistem s pestro izbiro sestavnih elementov izjemno prilagodljiv različnim oblikam prostorov.

 

PVC Rapid 45-2 – jasen profil

To je klasični parapetni kanal za pisarne s številnimi prednostmi.

Hitra montaža

Plastični parapetni kanali imajo pametne montažne dele, kot sta spojka in pokrov spojnih mest, ki omogočajo hitro montažo.

Sestavni elementi

Čisto in hitro montažo omogoča praktičen izbor elementov za preusmeritev smeri kanalov, kot na primer zunanjih in notranjih kotov, ravnih kotov in T-elementov. Elementi v obliki pokrova so primerni tako za PVC kot tudi ALU kanale.

Bogastvo možnosti

Rapid 45-2 v PVC izvedbi osvaja kupce tako v svetlo sivi (RAL 7035) kot tudi v beli (RAL 9010) barvi. V ponudbi so štiri širine kanalov:

  • 53 × 100 mm, enojni.
  • 53 × 130 mm, dvojni.
  • 53 × 165 mm, dvojni.
  • 53 ×160 mm, trojni.

 

Rapid-45---plastika---elementi

Slika 2: Prilagodljivost trase kanalov različnim oblikam prostora.

Preveri v e-trgovini >>

 

ALU profil  Rapid 45-2 -prefinjeno oblikovanje

S svojo lepoto izboljša vtis in dviguje vrednost  vsakega poslovnega okolja. ALU Rapid 45 osvaja kupce s svojim elegantnim videzom.

Rapid-45---ALU---elementi

Slika 3: Estetika in prilagodljivost trase aluminijastih kanalov različnim oblikam prostora z dovršeno in čisto obliko.

 

Sestavni elementi

Zahvaljujoč robustnim in variabilnim elementom za preusmerjanje smeri kanalov, kot so notranji koti, zunanji koti in T-elementi, je montaža ALU kanalov povsem enostavna.

Inovativni pokrov

Pokrov je sestavljen iz osnovnega PVC profila in aluminijaste maske. Pokrova ni treba vključiti med zaščitna merila med izvajanjem, tako da sta montaža kot tudi demontaža zelo enostavni.

Eloksirana površina

V primeru eloksiranja se kovinske površine električno oksidirajo. Pri tem nastane zelo trda površina, odporna na praske. Za razliko od drugih postopkov oplemenitenja materialov v tem primeru ne uporabljamo tujih materialov. Ohranimo kovinski značaj aluminija, hkrati pa to pomeni zanesljivo zaščito pred korozijo.

Bogastvo možnosti

Parapetni kanali Rapid 45-2 v ALU izvedbi vnašajo pridih elegance v vsako poslovno okolje zahvaljujoč eloksirani ali beli (RAL 9010 bela barva) plastificirani površini. Po naročilu pa so dosegljive tudi posebne barve. V ponudbi so tri širine kanalov:

  • 53 × 100 mm, enojni.
  • 53 × 130 mm, dvojni.
  • 53 × 165 mm, dvojni.

Preveri v e-trgovini >>

 

Pametna inštalacija

En sistem, številne možnosti

Zahvaljujoč edinstvenim ukrepom za vgradnjo in bogastvo komponent serija Modul 45 ponuja ustrezne rešitve za vsako sistemsko okolje. Program vgradnih elektro-elementov zadostuje številnim mednarodnim zahtevam in regionalnim standardom.

Princip modul 45

Popolna nadgradnja za Rapid 45-2 so vgradni elektro-elementi OBO serije Modul 45 iz naše lastne proizvodnje. Sklopke, priključnice, elemente za prenos podatkov in multimedijske elemente lahko v sistem vgradimo z enim samim posegom – praktična inštalacija je končana v trenutku. V primerjavi z dosedanjimi načini vgradnje in spremembami elektro-elementov je potrebnega precej manj časa. Dodatni vgradni elementi, kot so škatle, adapterji in okrasni okvirji, niso več potrebni.

Plastika---priklopi---pametna-inst

Slika 4: Sklopke, priključnice in elemente za prenos podatkov lahko vgradimo z enim samim posegom.

 

Princip Modul 45connect

Serija Modul45connect osvaja kupce s svojimi inovativnimi komponentami priključnic in adapterjev ter ponuja številne možnosti uporabe. Priključni adapter vam daje možnost enostavnega nizanja vtičnic, kar zagotavlja izrazito prilagodljivost. Brez dodatnega napora za uvajanje kablov se lahko oblikujejo razne kombinacije priključnic. Kombinacije z največ dvema priključnima adapterjema so bile raziskane in potrjene s strani nemškega inštituta VDE. Brez težav lahko kombiniramo od 4 do celo 9 priključnic.

ALU---priklop-na-klik

Slika 5: Priključni adapter vam daje možnost enostavnega nizanja vtičnic, kar zagotavlja izrazito prilagodljivost.

 

Montaža z enim samim klikom

Inženirji podjetja OBO so razvili enostaven način spajanja elementov. S preprosto tehnologijo spajanja na klik je mogoča hitra in enostavna montaža.

Klik-zapiranje

 

Slika 6: Elementi se združujejo hitro in enostavno s tehniko spajanja na klik.

 

Inovacija je v pomembnih detajlih

Model Rapid 45-2 je izdelek, ki združuje vrhunsko oblikovanje ravnih linij in najvišjo raven kakovosti z odličnim pristopom v proizvodnji in obdelavi. Tako deli dodatne opreme kakor tudi zaključni elementi ali variabilni elementi za oblikovanje, so primerni tako za plastične, kakor tudi za ALU kanale.

 

Rapid-45---elementi---plastika

Slika 7: Sistem PVC parapetnih kanalov odlikujejo številne dimenzije, inovativni elementi, raznolikost elementov, montaža brez orodja in simetrično oblikovanje izdelkov.

Preveri v e-trgovini >>

 

ALU izvedba – Kakovost je v vsakem detajlu 

Rapid 45-2 v izvedbi iz eloksiranega aluminija je vedno elegantna rešitev za pisarne in upravne prostore. Visoka raven kakovosti je vidna v vseh podrobnostih sistema.

 

 

Rapid-45---elementi---ALU

Slika 8: ALU sistem parapetnih kanalov Rapid 45-2 obsega številne sestavne elemente in dimenzije parapetnih kanalov ter zagotavlja enostavno montažo in vrhunsko estetiko.

Preveri v e-trgovini >>

 

Bogastvo parapetnih kanalov Rapid 45-2

Bistvena prednost sistema parapetnih kanalov Rapid 45-2 je njihovo estetsko oblikovanje, bogastvo elementov ter enostavna in hitra montaža.

Video 1: Predstavitev sistema parapetnih kanalov OBO Rapid 45.

Preveri v e-trgovini >>

Miha Pengal

miha.pengal@elektronabava.si

Miha Pengal je zaposlen v Elektronabavi kot produktni specialist za kabelsko opremo in pribor.