Specialisti za elektrotehnični material

Pametno življenje – pametni domovi z Gewissom

Elektronabava > Novosti  > Inštalacije  > Pametno življenje – pametni domovi z Gewissom
pametni-dom-aplikacija

Pametno življenje – pametni domovi z Gewissom

Gewiss vam predstavlja popolno in inovativno rešitev za avtomatizacijo doma. Sistem je zasnovan na tehnologiji v oblaku in uporablja pametne prehode z aplikacijo za enostavno in intuitivno upravljanje tudi najbolj kompleksnih funkcij. Prednosti aplikacije so napredna povezanost, intuitivna aplikacija, enostavno programiranje in Microsoft Azure oblačna platforma.

Aplikacija vam omogoča zagotavljanje varnosti, nadzor energije, nadzor klime in uporabo še mnogih drugih naprednih funkcij in kompleksnih scenarijev.

Preveri v e-trgovini >>

 

Nadzor – mobilna aplikacija – Happy Home

Prednosti aplikacije

  • Napredna povezanost (pametni vmesniki omogočajo komunikacijo s protokoli KNX, ZigBee, WiFi in LAN, ki zagotavljajo popolno povezanost in integracijo z Gewiss rešitvami za stanovanjske sisteme).
  • Platforma v oblaku (vmesnik opravlja funkcije sistema s pomočjo Microsoft Azure oblaka, ki jamči popolno varnost pri sinhronizaciji in arhiviranju podatkov).
  • Intitivna aplikacija (aplikacija, ki jo je mogoče uporabljati na računalniku in telefonu, omogoča upravljanje vseh avtomatizacijskih funkcij na izjemno intuitiven način, lokalno ali na daljavo).
  • Enostavno programiranje (konfiguracija vmesnika je enostavna in intuitivna: vsaka funkcija se nastavi direktno v oblaku s serijo enostavnih “dvigni&spusti” operacij).
  • Napredna povezanost (pametni vmesniki omogočajo komunikacijo s protokoli KNX, ZigBee, WiFi in LAN, ki zagotavljajo popolno povezanost in integracijo z Gewiss rešitvami za stanovanjske sisteme).

pametni-dom-mobilna-aplikacija
 

Varnost

Predvajanje slik iz varnostnih kamer, tehnični alarmi (dim, voda, …), senzorji prisotnosti in signalizacija statusa – zaprto/odprto vhodnih vrat in oken.

aplikacija4
 

Kontrola klime

Grafični prikaz podatkov in funkcij za kontrolo področij na tedenski osnovi, vključujoč sobne termostate, kontrolo vlažnosti, nadzor temperature in delovanja grelnika vode.

pametni dom - aplikacija3
 

Napredne funkcije

Oblikovanje in izvedba kompleksnih scenarijev, časovnega programiranja (npr. zalivanje vrta), analize zgodovine porabe, napak v sistemu in alarmih direktno na aplikaciji in tudi s pomočjo e-poštnega obveščanja.

pametni dom - apliakcija
 

Energetski management

Vizualizacija in nadzor porabe energije kot tudi zgodovina porabe vode in plina, z uporabo pametnih merilnikov.

pametni dom - aplikacija

Preveri v e-trgovini >>

 

Udobje

pametni-dom-terrmostat

• Možnost upravljanja osvetljevanja, premika zaves, žaluzij in mnogih drugih prednosti v kombinaciji z učinkovitim nadzornim sistemom za temperaturo, vlažnost in kakovost zraka, ponuja uporabniku visoko raven ugodja enostavno z dotikom.
THERMO ICE je rešitev, ki omogoča pametni nadzor temperature in s tem 30 % prihranek energije. Oblikovan je za uporabnike, ki želijo upravljati temperaturo doma na daljavo in lokalno. Klimatski nadzorni sistem se lahko nastavi na ravno pravo temperaturo kadarkoli in kjerkoli, brez nepotrebno izgubljene energije.
• THERMO ICE je gladka steklena plošča, dosegljiva v beli, črni in titanium barvi. Opremljena je s kontrolami na dotik, RGB krožnim drsnikom in LED zaslonom. Za rafinirano in sodobno oblikovanje je THERMO ICE prejel prestižno nagrado IF Design 2016 v kategoriji Building Automation.
• THERMO ICE ima lahko tudi integriran WiFi sistem za hitro in intuitivno upravljanje s pametnim telefonom ali tablico (iOS in Android).
PUSH-BUTTON NADZORNI PANELI so elegantni KNX nadzorni sistemi s površino z na pritisk delujočimi svetlečimi RGB ICE Touch KNX gumbi s 4 do 6 kanali.

 

Varnost

pametni dom - senzor-za-dim

RESTART AUTOTEST reaktivira sistem v desetih sekundah in avtomatično periodično testira trenutno učinkovitost stanovanjske zaščite vsakih 28 dni brez ročnih posegov. Autotest je preko WiFi-ja povezan na splet, kjer lahko uporabniki Gewiss aplikacije Happy Home nadzorujejo status stanovanja v realnem času tudi na daljavo.
ZAŠČITA PRED ELEKTRIČNIMI UDARI – Električni udari visoke napetosti so glavni razlog za okvare vseh elektronskih naprav povezanih v sistem. Najbolj nevarni, tako za ljudi kot tudi za sisteme, so direktni udarci strele. Zato je Gewiss za zaščito pred strelami oblikoval vrsto LST zaščitnih naprav, ki jamčijo varno zaščito pred poškodbami celotnega elektro sistema.
PLINSKI IN VODNI TEHNIČNI ALARMI – Metanski/LPG in protipoplavni detektorji izboljšujejo varnost doma s pomočjo stalnega nadziranja. Detektorji preverjajo prisotnost nevarnih snovi v vašem domu in ob prisotnosti nevarnih substanc avtomatično zaprejo centralni plinski ventil. Vodni senzor preverja prisotnost tekočin z več senzorji nameščenimi po domu in brezžično ZIGBEE povezavo, ki lahko blokira vodni ventil.

Preveri v e-trgovini >>

 

Varčevanje in trajnost

pametni-dom-avto

  • Sistemi za napredno upravljanje porabe energije kontinuirano merijo in nadzirajo porabo. Uporaba LED osvetljevalne tehnologije za različna okolja omogoča pomembne ekonomske prednosti, kot tudi zmanjšanje okoljskega vpliva.
  • JOINON HOME polnilne naprave so oblikovane za vsakdanjo uporabo, med daljšimi periodami parkiranja pred zasebnimi hišami ter stanovanjskimi bloki. Njihova maksimalna nominalna moč je 4,6 kW in so programirane za nastavitev začetnega časa ali nižjih vrednosti moči. Gewissovi polnilni stebri so primerni za polnjenje kateregakoli avtomobila na trgu in so na voljo z Tip 1 in Tip 2 konektorji.
  • ENERGETSKI MERILCI GEWISS ponujajo družino digitalnih enofaznih energetskih merilcev za merjenje aktivne energije in moči (dostavljene in absorbirane) skupaj z ostalimi parametri (voltaža, tok, faktor moči in frekvenca). Na ta način lahko vidimo trende porabe energije v vašem domu z označenimi področji večje in manjše porabe energije. Merilci energije so dosegljivi tudi v tri-fazni verziji usklajeni z MID direktivo.

Preveri v e-trgovini >>

 

 

SMART 3 LED VARČNE SVETILKE

smart-3 - varčna svetilkaSMART 3 LED Smart (3) so vodoodporne svetilke v elegantni in kompaktni obliki z visoko stopnjo IP zaščite. Svetilka je prilagodljiva kateremu koli okolju in je enostavna za montažo in vzdrževanje. Gewissove svetilke zagotavljajo optimalno vizualno udobje in povprečno redukcijo v porabi energije tudi do 50 % v primerjavi z tradicionalnimi napravami s tudi do 120 lumnov/W. Obstaja pa tudi možnost za vključitev zatemnjevanja (DALI, 1-10V), ki ključno vpliva na energetsko učinkovitost v novih in obnovljenih zgradbah.

Elektronabava ekipa

info@elektronabava.si

Elektronabava je vodilna slovenska specializirana trgovska družba, ki že več kot 70 let z elektrotehničnimi materiali oskrbuje: elektromontažna podjetja, industrijo, elektrogospodarstvo, telekomunikacije, fizične osebe.