Specialisti za elektrotehnični material

Ostanite online s Schneider Electric tudi, ko zmanjka električne energije

Elektronabava > Nasveti  > Inštalacije  > Ostanite online s Schneider Electric tudi, ko zmanjka električne energije
APC-Schneider-Electric-Back-UPS-Connect

Ostanite online s Schneider Electric tudi, ko zmanjka električne energije

Se spomnite 90-ih, ko je bila najbolj sofisticirana elektronska naprava v vašem domu namizni računalnik? Danes ima vaš dom kar nekaj visoko inteligentnih elektronskih naprav, od katerih jih je mnogo odvisnih od hišnega interneta. Če upoštevamo vse člane v vaši družini, imate verjetno kombinacijo prenosnikov, tablic, pametnih telefonov, pametnih televizij, igralnih konzol in morda celo smart hub za povezovanje vašega doma, ki so vsi povezani na vaše domače internet omrežje. Povprečni ameriški dom ima 10 naprav povezanih na internet. In kaj se zgodi, ko se izgubi povezava? Predstavljamo vam 3 običajne nesporazume v zvezi z internetno povezavo, združeno z rešitvami, ki bodo pomagale ostati online celo, ko zmanjka elektrike.

Mit 1 – Moj prenosnik in telefon imata baterijo, zato ne potrebujem UPS

Cel svet je mobilen, kar pomeni, da vse naprave, ki jih uporabljamo za osebne in službene namene poganjajo baterije. Vse te naprave se povezujejo na internet z Wi-Fi povezavo. Enkrat, ko je Wi-Fi povezava izgubljena se funkcionalnost teh naprav drastično zmanjša.

Za večino, ki uporabljamo brezžično povezavo z internetom, je naša povezanost še vedno odvisna od električne moči, ker oba – modem in router potrebujeta elektriko. Seveda se vaš računalnik ne bo nepričakovano ugasnil, če vam doma zmanjka elektrike, bosta pa nehala delati vaš modem in router, kar pomeni, da bo Wi-Fi signal v vašem domu izgubljen in je samo vprašanje minut, preden bo eden izmed vaših otrok pritekel in spraševal, zakaj ne dela internet.

Mit 2 – Ljudje se povezujejo na internet samo z računalnikom

V današnjem povezanem svetu ima skoraj vsaka elektronska naprava v vašem domu možnost povezave na internet. Pomislite, kako vaša družina uporablja domačo elektroniko. Kaj bi se zgodilo, če bi nenadoma izgubili vašo domačo internetno povezavo v sredo ob sedmih zvečer? Bi lahko vaši otroci naredili online domače naloge? Bi vi lahko gledali film na spletu? Mogoče morate celo zaključiti službeni projekt in se morate vpisati v službeni računalnik? Ali pa imata s sinom v načrtu igranje xBoxa, medtem ko bo vaša partnerka klepetala na družbenih omrežjih?

Da bi dobili največ od svoje domače brezžične povezave tudi v času izpada električne energije, potrebujete UPS za naprave, ki jih najbolj uporabljate. Schneider Electric APC ima serijo UPS naprav, specifično oblikovanih za domačo elektroniko. Back-UPS Pro je dosegljiv v različnih velikostih odvisno od tega, koliko naprav želimo povezati. Vse imajo različne VA ratinge – ki se merijo s tem koliko moči je potrebne. Več naprav kot želite povezati, višjo vrednost VA imamo.

Mit 3 – En tip zaščite je dovolj

Seveda, včasih, ko smo imeli samo en namizni računalnik z bližnjo telefonsko linijo, je bil to način, na katerega nas je bila večina povezanih z internetom. Takrat je bil dovolj en majhen UPS za namizni računalnik, pa smo že ostali povezani, če je zmanjkalo elektrike.

Zdaj smo bolj kot kadarkoli odvisni od naše domače  mreže in naprav, ki jih uporabljamo online in so prisotne po celem našem domu. Večina naših osebnih tablic, telefonov je mobilnih in delujejo na baterijo. Kaj pa vsi ostali? TV sprejemnik, Blu-rayplayer, igralna konzola? Vsi potrebujejo elektriko, tako kot tudi modem in router.

Najbolje je, da povežete svojo opremo (modem, router, VoIP telefon) na Back-UPS Connect. To bo zaščitilo vašo internetno povezavo do 5 ur. Nadalje zaščitite domačo elektroniko z Back-UPS Pro. Odvisno od tega, kako vaša družina uporablja naprave v vašem domu, boste potrebovali več kot enega. Mogoče boste potrebovali UPS za domačo pisarno z računalnikom in tiskalnikom in drugi UPS za dnevno sobo za TV, Blue-ray in igralno konzolo.

To, da ostanete povezani na internet med izpadom elektrike, je pomembno za celo vašo družino. Uporaba nekaj malih UPS nam dopušča vzdrževanje domače internet povezave, ko zmanjka elektrike in zagotavlja back-up energijo za elektronske naprave. Vašemu digitalnemu življenju ne bo treba čakati na to, da se vrne elektrika.

Elektronabava ekipa

info@elektronabava.si

Elektronabava je vodilna slovenska specializirana trgovska družba, ki že več kot 70 let z elektrotehničnimi materiali oskrbuje: elektromontažna podjetja, industrijo, elektrogospodarstvo, telekomunikacije, fizične osebe.