Specialisti za elektrotehnični material

Oprema za oskrbnike stavb – domofoni in stopniščni avtomati

Elektronabava > Nasveti  > Inštalacije  > Oprema za oskrbnike stavb – domofoni in stopniščni avtomati
domofoni

Oprema za oskrbnike stavb – domofoni in stopniščni avtomati

Pri oskrbovanju in urejanju večstanovanjskih stavb se pogosto srečujemo tudi z urejanjem komunikacij med obiskovalci in stanovalci. Klasični domofoni so danes multifunkcionalne naprave, ki poleg komunikacij opravljajo mnoge druge naloge.

Domofon

Sistem je namenjen avdio in/ali video komunikaciji med uporabnikom oziroma stanovalcem in obiskovalcem, omogoča pa tudi odklepanje vhodnih vrat. Poleg osnovnih funkcij imajo domofonski sistemi danes vse pogosteje dodane tudi različne funkcionalnosti kontrole dostopa in nadzora okolice.

Vezavi 1+n in 4+n sta najpogosteje uporabljeni vezavi v vseh večjih stavbah, zato vam predstavljamo dve slušalki, ki najpogosteje služita za zamenjavo obstoječih odsluženih slušalk.

Preveri v e-trgovini
Urmet 1150/1

Slušalka za sisteme 4+n z dvema gumboma (ključavnica + dodatni) z multi-žičnim sistemom je primerna za nadometno montažo.

MIRO-1150-35---1

Preveri v e-trgovini
Urmet 1150/35

Slušalka za sisteme 1+n z dvema gumboma (ključavnica + dodatni) za nadometno montažo.

urmet-1150-1-miro-door-phone-with-opening-button-and-supplementary-button-urmet-1150-1-79e-1

Preveri v e-trgovini

Pri menjavi celotnega sistema pa priporočamo novejšo digitalno 2-žilno povezavo, za katero se lahko uporabi klasična starejša inštalacija, uporabnik, oziroma stanovalec pa ima sam možnost izbire notranje enote – avdio ali video. Brez skrbi povezave so zaščitene, torej se (vsaj tukaj) izognemo prisluškovanju sosedov.

Več o samih domofonskih sistemih in izbiri le-teh si lahko preberete na enem od naših prejšnjih člankov z naslovom Nasveti za izbor pravega sistema domofona.

Stopniščni avtomati

Predstavljamo vam še eno napravo, ki je uporabna in namenjena predvsem varčevanju z energijo. Stopniščni avtomat je modularna naprava, primerna za vgradnjo v stanovanjsko razdelilno omarico. Stopniščni avtomat je namenjen časovnemu krmiljenju predvsem razsvetljave v krajšem časovnem razponu (30 s – 10 min). Kot pove ime naprave, je največkrat uporabljen za varčevanje z energijo pri stopniščni razsvetljavi.

V naši spletni trgovini vam nudimo stopnišče avtomate vseh priznanih svetovnih znamk.

Preveri v e-trgovini

Zaključek

Upamo, da smo vam s tokratnim izborom malce olajšali izbiro in odločitev pri opremljanju stanovanjske stavbe, ki jo oskrbujete. Vsak korak k večji medsebojni povezanosti in k varčevanju z energijo, je hkrati korak k bolj zeleni in boljši prihodnosti nas in naših potomcev.

Pripravimo vam lahko ponudbo sistema po željah vaših stanovalcev. Prav tako vam lahko pripravimo brošuro z osnovnim sistemom domofona ter opcijami, kot so kontrola dostopa (šifratorji, RFID čitalci, prstni odtis …), izbor med avdio/video notranjimi enotami, enotami za prenos klica … Za celoten sistem pa lahko organiziramo tudi vgradnjo in zagon sistema.

Janez Inglič

janez.inglic@elektronabava.si

Janez Inglič je zaposlen v Elektronabavi kot specialist za elektroinštalacijske materiale.