Specialisti za elektrotehnični material

OBO HoverCube – elektrika, podatki in stisnjen zrak s stropa

Elektronabava > Novosti  > Industrija  > OBO HoverCube – elektrika, podatki in stisnjen zrak s stropa

OBO HoverCube – elektrika, podatki in stisnjen zrak s stropa

Oskrba delovnih mest z energijo v proizvodnih halah in delavnicah pogosto predstavlja težavo. Potrebni viri energije, npr. jaki tok in stisnjeni zrak, pridejo od centralnih oskrbovalnih mest, nato se vodijo do posameznih delovnih mest, kjer jih je potrebno na mestu uporabe ponovno povezati.

Te dovode je mogoče zlahka spregledati, zato predstavljajo dodatno nevarnost na delovnem mestu. Neustrezno nameščeni dovodi stisnjenega zraka ali kabelski podaljški predstavljajo poleg nevarnosti padca tudi transportne ovire in nevarnost, ki je ne gre podcenjevati, še posebej, če dajete velik poudarek pretočnosti delovnih poti.

OBO Bettermann ima rešitev: s prihodom napajalnih enot HoverCube tipov VH in VHF, ki zavzamejo malo prostora, so moteči kabelski in cevni podaljški stvar preteklosti. Kompaktne viseče razdelilnike je mogoče obesiti s stropa in v prostoru poljubno pozicionirati. Zaradi tega podpirajo varno in racionalno delo na vsakem delovnem mestu.

Robustne in zanesljive

Ohišja kockastih napajalnih enot so izdelana iz poliamida, odpornega proti udarcem, in nudijo štiri do osem vgradnih mest za montažo vgradnih naprav. Napajalne enote HoverCube na ta način delovne medije varno in zanesljivo pripeljejo na posamezno delovno mesto. Možni so naslednji načini vpetja: obešanje z verigo s stropa, z vzmetjo ali ergonomsko – s pripravo za pozicioniranje.

HoverCube VH

Razdelilec tipa VH se uporablja pri normalnih pogojih dela, kot npr. v proizvodnih in montažnih obratih ter avtomehaničnih delavnicah. Za zahtevane aplikacije so poleg napajalnih enot HoverCube, ki jih je mogoče prosto opremiti s štirimi (tip VH4) ali osmimi (tip VH8) vgradnimi elektroelementi, na voljo tudi številne gotove enote HoverCube – za standardne aplikacije z ali brez pnevmatskih priključkov. Vtičnice v ohišju so že ožičene in preverjene. Priklop kabla poteka hitro in preprosto s pomočjo pripravljenih vijačnih sponk.

HoverCube VHF

Na področjih dela, kot npr. v pekarnah, menzah, klavnicah ali laboratorijih, je treba upoštevati posebne zahteve po dovajanju energije. Tukaj priskoči na pomoč razdelivec HoverCube VHF8, posebej razvit za uporabo v vlažnih in mokrih prostorih. Oprema ohišja in vgrajeni elektroelementi, ko se ti ne uporabljajo, nudijo stopnjo zaščite IP44 (pršenje vode iz vseh smeri). Zaradi možnosti vgradnje do štirih zaščitnih naprav je delovna mesta mogoče ščititi decentralizirano. Napajalne enote HoverCube VHF so na voljo kot prazno ohišje za osem vgradnih elektroelementov. Prazna ohišja so na voljo v izvedbah z ali brez priključkov za stisnjeni zrak.

Sestavljena ali individualna izvedba

Za hitro in preprosto naročilo so dostopne vnaprej sestavljene napajalne enote. Za posebne zahteve so dostopna neopremljena ohišja za instalacijo 4 ali 8 priključnih elektroelementov.

OBO Bettermann HoverCube lahko najdete tudi v naši spletni trgovini:
Preveri v e-trgovini

Alen Krošelj

alen.kroselj@elektronabava.si

Alen Krošelj je zaposlen v Elektronabavi kot produktni specialist za industrijo.