Multifunkcionalnost stropnih svetilk

Share this Post

Janja Travnik – Jerina je zaposlena v Elektronabavi kot produktna specialistka za razsvetljavo.


Janja Travnik – Jerina,

1. oktober, 2018

Multifunkcionalnost stropnih svetilk

AWEX Edge družina – združevanje funkcije svetilke in zasilne svetilke v kombinaciji z mikrovalovnim senzorjem gibanja

Do zdaj uporabljene rešitve; ločene svetilke za splošno razsvetljavo in zasilne svetilke, so predstavljale večno težavo. Težavno je bilo namreč združiti obliko svetilk splošne razsvetljave z zasilnimi svetilkami predvsem zaradi prostorske stiske. AWEX je težavo rešil tako, da je zasnoval nov tip svetilke, ki združuje funkcijo svetilke splošne razsvetljave z zasilno svetilko. V nadaljevanju vam podrobno predstavljamo revolucionarno rešitev.

Družina EDGE

Svetilki EDGE R in EDGE S sta novi rešitvi z izjemnimi osvetlitvenimi lastnostmi, ki omogočata uporabo ene svetilke tako v splošni razsvetljavi kot tudi zasilni. Uporaba najnovejše tehnologije je omogočila zasnovo svetilke, ki združuje tako varčevanje z energijo kot tudi daljšo življenjsko dobo. Razvoj LED sektorja je omogočil boljše osvetlitvene parametre v primerjavi s klasičnimi svetlobnimi viri pri precej nižjih operativnih in vzdrževalnih stroških.

Svetilka je prilagodljiva, saj je dobavljiva v različnih močeh: 12 W, 18 W in 24 W, v barvi svetlobe 3000K in 4000K ter 1h in 3h zasilnimi moduli v moči 1 W ali 3 W z barvo svetlobe 6500K v zasilnem načinu delovanja, ki prinaša višji svetlobni izkoristek, ter zelo visoko stopnjo zaščite – IP54, prav tako je svetilka dobavljiva v različnih variantah, kot navadna svetilka (plafonjera) in v različnih opcijah z zasilnim modulom in/ali mikrovalovnim senzorjem gibanja.

Dodatna funkcija zasilnega modula je tudi, da se nastavi neprekinjena osvetlitev v nočnih urah.

 Svetilka EDGE R

Gre za okroglo svetilko družine EDGE, kjer uporaba različnih moči virov svetlobe omogoča zamenjavo klasičnih svetilk z močmi od 80 do 150 W. Svetilka je oblikovana tako, da ne odstopa od trenutnih trendov ter obenem zagotavlja ustrezno distribucijo svetlobe. Svetilko si lahko priskrbite v naši spletni trgovini.

Svetilka EDGE S

Da bi zadovoljil pričakovanja kupcev, je AWEX oblikoval tudi kvadratno verzijo svetilke EDGE. Zahvaljujoč uporabi inovativnih rešitev, svetilka ustreza energijskemu razredu A. Možnost uporabe različnih moči svetlobnega vira, ter dveh različnih barv svetlobe, 4000K in 3000K, omogoča uporabo teh luči tako v pisarnah kot tudi v zasebnem sektorju. Tudi to svetilko si lahko priskrbite v naši spletni trgovini.

Modularna namestitev

Družino svetilk EDGE odlikuje univerzalen in preprost način namestitve. Odstranljiv spodnji del svetilke omogoča montažo na strop ali steno brez dodatne opreme. Velika prednost tovrstne rešitve je hitrost montaže. V prvem koraku je nosilec svetilke montiran na površino. Nato povežemo napeljavo z ustreznimi konektorji. Zadnji korak je namestitev svetilke na predhodno nameščeni nosilec. Uporaba univerzalnega nosilca je omogočila tudi zasnovo univerzalnega zatiča za namestitev svetilke EDGE na strop ali steno.

Zahvaljujoč uporabi najnovejše tehnologije je družina svetilk EDGE našla svoje mesto v večini energetskih prenov povezanih z zamenjavo obstoječih svetilk z novimi, še posebej v zasebnem sektorju, kjer se investitorji večkrat odločajo za zamenjavo klasičnih svetilk z novimi z varčnejšo LED tehnologijo. V prihajajočih letih je pričakovan skokovit porast tovrstnih naložb.

 

Viri: Awex Exit promocijski material

Janja Travnik-Jerina, janja.travnik-jerina@elektronabava.si

PREVERI V e-trgovini >>

30. Avgust, 2018, Miha Požun, Blog 1

30. Avgust, 2018, Miha Požun, Blog 1

30. Avgust, 2018, Miha Požun, Blog 1

30. Avgust, 2018, Miha Požun, Blog 1

30. Avgust, 2018, Miha Požun, Blog 1

Share this Post

Arhiv novic

17. 10. 2017

 

1. 6. 2017

Jesenska ponudba grelnih teles, 17. 10. 2017, V podjetju Elektronabava smo za vas pripravili pestro jesensko ponudbo grelnih teles proizvajalcev Heller, Ariston, Thermor, Vortice, Atlas in Kontakt P. Več o tem >>

Klime Ariston, 1. 6. 2017, Prihaja poletje in z njim višje temperature ter potreba po klimatskih napravah. Je vaša klima že stara in potrebna zamenjave ali pa razmišljate, da bi vgradili klimatsko napravo v vaše stanovanje. Več o tem >>