Specialisti za elektrotehnični material

Nova generacija kovinskih objemk – OBO Bettermann

Elektronabava > Novosti  > Inštalacije  > Nova generacija kovinskih objemk – OBO Bettermann

Nova generacija kovinskih objemk – OBO Bettermann

Predstavljamo vam novo generacijo izboljšanih kovinskih objemk za pričvrstitev kabla in cevi tipa ASG 732 in ASL 733, ki je zamenjala dosedanjo generacijo tipa 732 in 733.

Prenovljena ponudba distančnih objemk prepriča z:
  • veliko izbiro materialov in površin,
  • razširitvijo področja vpenjanja objemk, s čimer se je zmanjšala količina izvedenk pritrdilnih objemk,
  • večjim področjem uporabe in okolij za inštalacijo,
  • varno pritrditvijo kablov in cevi na stene, tla in strope.

Večja fleksibilnost z enako funkcionalnostjo

OBO Bettermann je zmanjšal skupno število objemk in povečal prilagodljivost. Prejšnja ponudba distančnih objemk je bila popolnoma spremenjena in nadomeščena z novo vrsto objemk. Večja je izbira materialov in površin, ki nudi več možnosti uporabe v različnih instalacijskih okoljih. Razširjeno je območje zategovanja, kar zmanjšuje število sponk.

Območja pritrditve objemke so se še povečala, rezultat tega je 42 % manj izdelkov, zajete pa so skoraj vse velikosti. Zahvaljujoč optimiziranemu portfelju se zmanjša število potrebnih objemk na gradbišču. Inštalaterji lahko zdaj izpolnjujejo instalacijske zahteve z manj objemkami. To pa hkrati olajša delo na gradbišču in poenostavi nabavo ter skladiščenje distančnih objemk.

Materiali in površine

Dosedanje distančne objemke 732 so bile na voljo galvanizirane ali kot izvedba A4, nove objemke tipa ASG 732 so poleg tega na voljo še z vroče pocinkano površino in nerjavečim jeklom A2. Robustnejše površine in žlahtnejši material v objemkah iz nerjavečega jekla omogočatjo pogostejšo uporabo na zunanjih površinah in pri višjih korozivnih obremenitvah. Distančne objemke tipa ASL 733 so na voljo v galvanizirani in vroče cinkani izvedbi, izvedbi iz nerjavečega jekla A2 in A4 ter izvedbi iz aluminija.

Optimizirana oblika distančnih objemk skrbi za prilagodljivost.

S prenovo portfelja je OBO Bettermann optimiziral tudi obliko distančnih objemk, s čimer so postale še bolj uporabne in še bolj prilagodljive. Ena sama objemka lahko zato zajame večji nabor premerov kablov. Tako so lahko ponudbo naredili občutno vitkejšo. Ponudba objemk še naprej pokriva vse premere kablov, ki so na voljo.

  • Objemke tipa ASG 732: lahko jih uporabite za kable s premerom od 8 do 63 mm. Skupno je na voljo 14 različnih velikosti objemk.
  • Objemke tipa ASG 733: primerne so za kable s premerom od 6 do 63 mm. Tukaj je na voljo 11 velikosti objemk.

Podrobnosti, ki olajšajo montažo

Majhen utor, velik učinek

Sprememba profila zgornjega dela objemke prinaša tudi izboljšave za obe vrsti objemk ASG 732 in ASL 733. Nov profil “vdolbine” objemke omogoča zaklepanje zgornjega dela objemke, zaobljeni robovi pa med namestitvijo ščitijo kabel.

ASL 733

Pri tipu ASL 733 z vzdolžno odprtino, pri velikostih 8–17 mm je dodan razširjeni spodnji del objemke, s čimer se olajša vstavljanje vijaka med montažo. Poleg tega je tip ASL 733 dobil novo velikost z obsegom vpenjanja od 8 do 10 mm, ki ga lahko uporabimo tudi za okroglo vodilo za zaščito pred udarom strele.

 

Kako pritrditi distančne objemke?

Objemke se glede na tip in podlago pritrdijo z različnim materialom. Tako imajo distančne objemke ASG 732 za montažo na dnu spodnjega dela notranji navoj M6, ki ga lahko privijete neposredno na žebljasto sidro ali sidro z navojem. Objemke ASL 733 pa lahko pritrdite z običajnimi pritrdilnimi materiali na vzdolžno luknjo. Za to lahko uporabite sidro z navojem, razširljiv vložek, univerzalni vložek, večnamenski vložek ali Sprint-vijake. V velikostih od 8 do 17 mm imajo distančne objemke ASL 733 v spodnjem delu izbokline, imenovane rebra, skozi katere lahko preprosto speljete vložke in glave vijakov. To omogoča, da brez težav pritrdite manjše objemke.

Poleg neposredne montaže na steno je mogoče distančne objemke pritrditi tudi na sestavne dele, na primer s podložkami na profilne tirnice ali kabelske trase.

Pregled prednosti novih distančnih objemk:

• Robustne in obremenilne: distančne objemke odlikujeta velika nosilnost in obremenilnost. Izvedbe iz nerjavečega jekla so še posebej robustne, bolj odporne na deformacijo in imajo večjo odpornost proti koroziji.
• Na varni strani: vse distančne objemke tipa ASL 733 in ASG 732 v pocinkani, vroče pocinkani in nerjaveči izvedbi A2 in A4 so preizkušene in odobrene za ohranjanje funkcije v skladu z DIN 4102 del 12, razreda E30 do E90.
• Širok spekter namembnosti: različni materiali in površine novega portfelja omogočajo različne možnosti uporabe objemk.
• Zmanjšan obseg ob ohranjanju vseh prednosti: asortima je bil bistveno zmanjšan, a vseeno ohranja široko funkcionalnost.
• Lažje delo na gradbišču in poenostavljeno skladiščenje: nov portfelj distančnih objemk omogoča monterjem prožnejše delo na gradbišču. Tudi skladiščenje je bistveno bolj enostavno.

Nove objemke so na voljo tudi v naši spletni trgovini.

Tukaj boste v naši spletni trgovini našli asortiman ASG 732:
Preveri v e-trgovini

Tukaj pa boste v naši spletni trgovini našli asortiman ASL 733:
Preveri v e-trgovini

Miha Pengal

miha.pengal@elektronabava.si

Miha Pengal je zaposlen v Elektronabavi kot produktni specialist za kabelsko opremo in pribor.