Specialisti za elektrotehnični material

 

Avtomatizacija doma

Elektronabava > Modri dom > Avtomatizacija doma

Pametni dom ni osnovna življenjska potreba, vendar postaja bistvena zahteva. Naredi lahko nekaj, česar klasična električna instalacija ne more narediti ali pa le z velikimi težavami.

Zakaj avtomatizacija doma?

Avtomatizacija doma ima številne prednosti in razloge zakaj vam svetujemo, da se odločite zanj. Imamo dva glavna razloga. Prvi razlog je prihranek (električne energije, denarja), drugi razlog pa kombinacija udobja in varnosti. Želite prihraniti in živeti udobno v varnem domu?

avtomatizacija doma

Vse vaše potrebe in želje lahko izpolnimo z vam najprimernejšim sistemom. Izboljšali boste kakovost bivanja v vašem domu in življenju nasploh. Finančni prihranek, manjša poraba energije, udobno bivanje in varnost so le glavne prednosti pametnega doma.

Za vas imamo na voljo tri različne sisteme, kateri ustrezajo vsem tipom pametnega doma.

Sistem Gewiss Zigbee RF

Zigbee je svetovno priznan protokol na brezžični radio-frekvenčni zasnovi. To pomeni, da vam ni treba razbijati zidu, da bi izboljšali sistem električne instalacije. Zato je rekonstrukcija preprosta in tako boste uživali v stvareh, za katere ste mislili, da sploh niso mogoče. Sistem lahko kadar koli razširite ali zmanjšate. Naprave lahko naloge opravljajo samodejno, lahko pa jih oddaljeno krmilite z uporabo tablice ali pametnega telefona.

Theben LUXORliving

Preprosto enostaven in zanesljiv.
Sistem bazira na KNX Bus povezavi in ga je mogoče kadarkoli tudi nadgraditi v KNX sistem.
To pomeni da je sistem varen in preprost za vgradnjo (zaradi 2-žilne Bus povezave).
Izjemno enostavno pa je tudi programiranje in uporaba sistema, to pa je tisto zaradi česar sistem izstopa od podobnih sistemov. Inštalater tudi brez predhodnih izkušenj hitro spozna enostaven način programiranja, uporabnik pa si ga lahko prilagaja brez pomoči programerja.
Nastavljamo lahko več nivojev uporabnikov, ustvarjamo in prilagajamo različne scene in časovne nastavitve. Vizualizacijo za pametne telefone ustvarimo z enim klikom v nekaj sekundah, vse programiranje pa ostane v sistemu, torej ga ne moremo izgubiti, je pa zaščiteno z geslom.

KNX – Theben, Jung, Gewiss

KNX – še vedno edini certificiran protokol za avtomatizacijo zgradb

Skoraj 500 proizvajalcev izdelkov in preko 8000 izdelkov v več kot 190 državah po svetu, kateri med seboj komunicirajo preko KNX protokola, je dober pokazatelj, da gre za najbolj kompleten sistem ko govorimo o avtomatizaciji zgradb ali t.i. pametnem domu, pametni hiši, itn.

Tudi v Elektronabavi vam nudimo izdelke KNX različnih proizvajalcev;

Theben

Znani kot inovator na področju časovnikov in PIR detektorjev (senzorjev gibanja in prisotnosti).
Tudi na področju KNX izdelkov imajo izredno kvalitetne in inovativne rešitve kot so;

  • Aktuatorji za LED svetilke z možnostjo upravljanja večjih bremen z pomočjo zero-cross tehnologije, ter uporabo volframovih pred-kontaktov na relejih, s čimer se izognemo problemom z visokimi zagonskimi tokovi LED svetil.
  • Detektorji prisotnosti – najnovejša tehnologija na omenjenem področju, prejemniki mnogih nagrad za kvaliteto in izgled. Med drugim imajo v ponudbi tudi najtanjše stropne 360° detektorje prisotnosti.
  • Oddajniki točnega časa in analogne ure povezljive s sistemom KNX

Jung

Eden izmed pionirjev protokola KNX oziroma predhodnega protokola Instabus (EIBA) je že od samih zametkov pametnih inštalacij vpet v inovacije na omenjenem področju, še posebej na stikalih, prikazovalnikih in širini nabora aktuatorjev. Vsako leto lahko spremljamo njihove napredke na področju avtomatizacije, dizajna in stikalne tehnike.

Pri Jungu se vedno lahko zanašamo na vrhunsko nemško kvaliteto in tehnološko dovršene izdelke.

Jung sodeluje tudi z podjetjem Siedle, katero proizvaja domofone (tudi KNX), zato so temu prilagojeni tudi nekateri prikazovalniki.
V naboru izdelkov pa najdemo tudi KNX avdio predvajalnike in ojačevalnike

Gewiss

Italijanski proizvajalec se ponaša z dizajnom in kvaliteto, ki se izražata v vseh njihovih izdelkih.
Svoj nabor izdelkov pridno širijo, imajo pa kar nekaj izdelkov ki med konkurenco lepo izstopajo;

  • Steklena KNX stikala in termostati. Prejemniki nagrad za dizajn termostatov, kateri so ne le lepi na pogled, temveč tudi zelo uporabni
  • Gateway, kateri združuje protokola KNX in Zigbee z Gewiss programsko opremo
  • Razdelilne omare DOMO center, pripravljene za vgradnjo upravljalnega panela

Prihranki

Z učinkovitim gretjem ali regulacijo klimatske naprave. Z zatemnitvijo razsvetljave. Drugi prihranki: povezovanje naprav, čas vklopa, tedenski način, senzorji.

Varnost

Sistem zajema senzorje gibanja, dima in senzorje odprtih oken. Ustvarite lahko alarm, ki varuje vaše premoženje in vaše ljubljene.

Udobje

Upravljanje s pametnim telefonom ali z upravljalnikom. S pritiskom na eno tipko se lahko hkrati izvedejo številni ukazi. Samodejni izklop ob izpolnjenem pogoju.

Nadzor

Vgrajene video kamere omogočajo prikaz prostora z druge lokacije. Dogodki se zabeležijo v dnevnik, ki ga lahko kasneje pregledate. Preko oddaljenega dostopa lahko spremljate tudi v živo.

Avtomatizacija

Vse lahko deluje samodejno. Tedenski način ogrevanja prostorov, nastavitve senčil in luči. Senzor gibanja ni samo zaradi varnosti, zazna tudi prisotnost človeka zaradi drugih funkcij.

Fleksibilnost

Možnost dodajanja naprav. Spreminjanje funkcionalnosti s preprostimi nastavitvami. Nastavitve in upravljanje na daljavo, zato vam ni treba priti na lokacijo.