Specialisti za elektrotehnični material

Klime Ariston – odlična družba v poletnih dneh

Elektronabava > Novosti  > Hlajenje in ogrevanje  > Klime Ariston – odlična družba v poletnih dneh
ariston-klime

Klime Ariston – odlična družba v poletnih dneh

Ariston – zagotovilo za kakovost klimatskih naprav in vašega užitka v vročih poletnih dneh

Prihaja poletje in z njim višje temperature ter potreba po klimatskih napravah. Je vaša klima že stara in potrebna zamenjave ali pa razmišljate, da bi vgradili klimatsko napravo v vaše stanovanje? Potem ste na pravem mestu. V Elektronabavi smo za vas poiskali klimatske naprave, ki ustrezajo vašim potrebam in željam. V našem prodajnem programu boste našli klime proizvajalca ARISTON.

Inverterske modele klimatskih naprav lahko uporabljamo tudi v prehodnem obdobju ali celo za alternativo primarnemu zimskemu ogrevanju.

Moč klimatske naprave je podana v vatih ali kilovatih (enota W, kW). Pri pregledu podatkov moramo biti pozorni, da ne zamenjamo porabe z zmogljivostjo naprave.

Preveri v e-trgovini >>

 

Kaj vse je potrebno upoštevati pri izbiri klimatskih naprav?
  • Velikosti prostora, ki ga želimo ohlajati ali ogrevati.
  • Debelino izolacije sten in stropa.
  • Velikost in prepustnost oken v prostoru.
  • Povprečno število oseb, ki se gibljejo v prostoru.

ariston

 

Pomembni izrazi, ki jih je dobro poznati

Hrupnost naprave nam pove kolikšna je glasnost delovanja zunaj ali znotraj klimatske naprave. Jakost zvoka je izražena v decibelih (dB) in je pomemben podatek, ki ga je potrebno upoštevati, najdete pa ga na energijski nalepki.

Območje delovanja hlajenja pove informacijo o razponu delovanja hlajenja prostora naprave glede na zunanjo temperaturo.

Območje delovanja ogrevanja pove informacijo o razponu delovanja ogrevanja naprave glede na zunanjo temperaturo.
Energetska učinkovitost je prikazana na energetski nalepki. Ocena energijskega razreda je sorazmerno povezana s porabljeno energijo naprave. Lestvica energijskega razreda ima razpon med A +++ in D. Kategorija A+++ pomeni, da naprava spada med najbolj učinkovite in ekonomične klimatske naprave na trgu. Višja kot je, višja je tudi ocena SCOP ter SEER.

SEER (koeficient gospodarnosti) izraža vrednost sezonske energetske učinkovitosti pri hlajenju. Večje število SEER pomeni večjo učinkovitost.

SCOP (sezonski koeficient učinkovitosti) izraža razmerje med količino porabljene in sproščene energije. Večje kot je število SCOP, večja je razlika med toploto sproščeno v okolje in energijo, ki jo je naprava porabila za svoje delovanje.

Letna poraba energije je poraba energije na leto in je izražena v kWh. Predstavlja delež letne uspešnosti klimatske naprave SEER ali SCOP glede na podnebno cono. V Evropi obstajajo tri podnebne cone in sicer – zmerno (zelena barva), hladno (modra) in vroče podnebje (rdeče).

 

Invertska klimatska naprava

Inverterska klima je klimatska naprava, pri kateri se spreminja (kontrolira) hitrost kompresorja odvisno od temperature. Tradicionalne klimatske naprave delujejo tako, da kompresor deluje pri polni moči, ko se doseže želena temperatura pa se ustavi. Tako kompresor deluje pri polni moči ali pa je povsem ustavljen. Inverterske klime spreminjajo vrtljaje kompresorja in tako spreminjajo tok hladilnega sredstva, npr. če ni velike potrebe po hlajenju kompresor deluje pri manjših obratih. Tako lahko inverterska klima deluje pri delnih močeh.
Inverterske klime imajo mikrokontroler, ki kontrolira hitrost kompresorja glede na temperaturo. Inverterske klime so dražje, vendar pa lahko zmanjšajo porabo električne energije tudi do 30% – odvisno od režima delovanja. Ker se zmanjša število ciklov (vklopov in izklopov) imajo tudi daljšo življenjsko dobo.

Klimatske naprave so v bistvu toplotne črpalke, lahko grejejo ali pa ohlajajo. Inverterske klime imajo boljše sposobnosti v obeh režimih delovanja. Klime bolj efektivno ogrevajo kot npr. električni uporovni grelci, saj porabljajo samo tretjino električne energije za isto dovedeno toploto. Klima navadno porablja 1000 vatov energije in dovaja 3000 vatov toplotne energije. Električni grelec, ki porablja 1000 vatov, pa dovaja samo 1000 vatov toplotne energije.

 

Izbira ustrezne zmogljivosti klimatske naprave

Ob predpostavki normalne izolacije si lahko pomagate s preprosto tabelo, v kateri sta povezani prostornina sobe in moč naprave.

Moč ogrevanja klimatske naprave je vsota energije iz okolja in energije, ki je potrebna za to, da poganja kompresor. Zmogljivost ogrevanja je 3-krat večja kot sama poraba energije. Npr. klimatska naprava potrebuje za svoje delovanje 1kW energije, vendar spusti nazaj v okolje cca 3kW energije (hladen ali topel zrak). V primerjavi s tradicionalnim ogrevanjem je ogrevanje s klimatsko napravo med 3 in 5-krat bolj varčno pri porabi energije.

 

Prostornina sobe (m3) Hladilna moč (kW)
50 2,0
70 2,6
100 3,7
130 5,0
170 6,0
200 7,0

 

NAŠA REŠITEV ZA VAS!
Sodobna okolju prijazna klimatska naprava ARISTON – ALYS R32 (3,5 kW)

Podjetje Ariston je v samem vrhu po kvaliteti razvoja svojih rešitev, pri čemer upoštevajo trajnostne vidike in se pridružujejo skupni skrbi za naše okolje. S tem namenom so razvili nov napreden model klimatskih naprav Ariston – ALYS R 32, ki vsebujejo ekološki plin R32. Ta plin je trikrat bolj ekološki kot plin 410A v klimatskih napravah starejših modelov. Z novim modelom klimatskih naprav ne boste rešili samo svojih težav z vročino na najbolj kakovosten način, temveč se boste pri tem pridružili tudi skrbi za ohranitev kvalitete našega naravnega okolja.

 

ariston klimatska naprava 1

 

Osnovni podatki

• Moč hlajenja 3,5 kW
• Moč gretja 2,7 kW

• Energijski razred hlajenja A++
• Ventilator z 12 hitrostmi.
• Ultra tih način delovanja.
• GRETJE: delovanje znotraj razpona -15°C in 30°C
• HLAJENJE: delovanje znotraj razpona -15°C in 50°C
• Funkcija shranjevanja temperature in hitrosti ventilatorja.
• 2D inverter (frekvenca kompresorja + hitrost zunanjega ventilatorja)
• Avtomatsko čiščenje – preprečuje nastanek bakterij in plesni na temperaturnem izmenjevalniku, s čimer zagotavlja ugodnejše in udobnejše okolje za uporabnika
• Garancija 2 leti.

AKCIJSKA CENA 329,40€ z DDV (artikel: 2745849 + 2745850)

PREVERI v e-trgovini >>

 

Tehnične podrobnosti
Energijski razred pri hlajenju A++
Energijski razred pri ogrevanju (najtoplejša sezona)  A++
Energijski razred pri ogrevanju (povprečna sezona)  A+
Moč hlajenja 3,5 kW
SEER – “koeficient gospodarnosti”  6,1
Moč gretja  2,7 kW
SCOP (povprečna sezona) – “sezonski koeficient učinkovitosti”  4,0
Letna poraba energije pri hlajenju 201 kWh
Letna poraba energije pri ogrevanju (najtoplejša sezona) 823 kWh
Letna poraba energije pri ogrevanju (povprečna sezona) 841 kWh
Raven hrupa notranja enota 53 dB(A)
Raven hrupa zunanja enota 61 dB(A)
Vrsta hladilnega sredstva R32
GWP – potencial globalnega segrevanja 675 kgCO2

 

Energetska izkaznica

Ariston---energetska-izkaznica

Elektronabava ekipa

info@elektronabava.si

Elektronabava je vodilna slovenska specializirana trgovska družba, ki že več kot 70 let z elektrotehničnimi materiali oskrbuje: elektromontažna podjetja, industrijo, elektrogospodarstvo, telekomunikacije, fizične osebe.