Specialisti za elektrotehnični material

Kako se obvarovati pred vlomom v dom

Elektronabava > Modri dom  > Kako se obvarovati pred vlomom v dom

Kako se obvarovati pred vlomom v dom

Večkrat slišimo, da število vlomov iz leta v leto narašča. Ste poskrbeli, da je vaše premoženje varno?

Po podatkih Policije Slovenije se največ vlomov zgodi med našo odsotnostjo, velika večina vlomilcev vstopi skozi vrata ali okna še posebej, če jih pustimo ali pozabimo odprta.

Kaj lahko storimo, da bi povečali varnost svojega doma, poleg tega, da zaklenemo vrata, pospravimo lestve in orodje na vrtu, ne puščamo ključev v bližini vrat in umaknemo vrednejše predmete z vidnega mesta?

Najboljša rešitev je pametni dom!

Pri rešitvi za celoten dom lahko najbolje poskrbimo za varnost, spodaj pa smo našteli nekaj najbolj učinkovitih stvari, ki jih pametni dom lahko vsebuje.

Protivlomno varovanje

Magnetni senzorji na oknih in vratih, do katerih lahko vlomilci dostopajo, nas opozorijo na nepooblaščen vstop v naš dom, lahko sprožijo alarm ali pa nam opozorilo o vstopu pošljejo na pametni telefon. Zelo uporabni so tudi senzorji gibanja, ki jih lahko uporabimo za prižiganje luči na vrtu, lahko sprožijo alarm ali nas opozorijo o gibanju na telefon. Zaznavanje aktivnosti lahko nastavimo glede na urnik ali našo običajno prisotnost.

 

 

Video domofon

Video domofon nam omogoča, da vidimo komu odpiramo vrata, kar najbolj pomaga otrokom in starejšim osebam, preden odprejo vrata neznancem. Ob odsotnosti nas lahko o zvonjenju opozori tudi na pametni telefon.

Opozorilo o odprtih oknih

V kolikor imamo na oknih magnetne senzorje jih lahko z enim klikom pregledamo že ob odhodu iz hiše, saj si lahko napravimo scenarij odhoda, kjer nam pametni dom pregleda, če smo pustili kakšno okno odprto.

 

 

Simulacija prisotnosti

Ob odhodu na dopust lahko pripravimo scenarij simulacije prisotnosti, katera nam na primer nekajkrat dnevno dvigne žaluzije, prižge luč ali televizijo, da ustvari občutek, kot da je nekdo doma.

 

 

Video nadzor

Tatovi se ob pogledu na kamere kar zmrazijo, zato je verjetnost, da bodo vlomili v hišo, kjer vidijo kamere, že takoj manjša, poleg tega pa lahko preverimo stanje doma tudi ko nas ni (če se sproži kateri izmed senzorjev ali pa kar tako, zaradi boljšega občutka).

Elektronabava ekipa

info@elektronabava.si

Elektronabava je vodilna slovenska specializirana trgovska družba, ki že več kot 70 let z elektrotehničnimi materiali oskrbuje: elektromontažna podjetja, industrijo, elektrogospodarstvo, telekomunikacije, fizične osebe.