Specialisti za elektrotehnični material

Kaj morate preveriti, preden se odpravite na počitnice, če imate pametni dom?

Elektronabava > Modri dom  > Kaj morate preveriti, preden se odpravite na počitnice, če imate pametni dom?

Kaj morate preveriti, preden se odpravite na počitnice, če imate pametni dom?

Počitnice. Vsako leto jih nestrpno pričakujemo. Pa vendar, vedno ko se odpravljamo na počitnice, imamo v grlu cmok. Kaj vse moramo preveriti, preden se odpravimo na počitnice, da bodo mirne? Smo ugasnili pečico? Smo zaprli okna in vrata? Smo pozabili prižgano kakšno luč? Velikokrat se še med potjo sprašujemo, kaj smo pozabili in premišljujemo o klicu k sosedom naj preverijo stanje. Če imamo pametni dom, potem je vse skupaj precej bolj preprosto in nam ostane precej manj skrbi.

Kakšen je scenarij odhoda na počitnice, če imamo pametni dom?

Pri pametnem domu lahko na svoji centralni enoti ali telefonu nastavimo scenarij odhod, kateri nam ugasne želene naprave in preveri stanje oken in vrat. Z enim gumbom lahko ugasnemo vse luči v hiši, pečico in druge naprave za katere se sprašujemo, če smo izklopili. Prav tako lahko preverimo ali so zaprta okna/vrata, ter zastremo žaluzije na oknih. Več informacij o pametnem domu.

Kako vemo, kaj se dogaja doma, medtem ko smo mi na počitnicah?

Napravimo lahko časovno tabelo prižiganja luči ter dviganja in spuščanja žaluzij, kar daje vlomilcu občutek da smo doma. Prav tako lahko prejmemo obvestilo, če nekdo nepooblaščeno vstopa v naš dom preko oken/vrat ali se sprehaja po našem vrtu. Stanje lahko preverimo tudi preko kamere.

Na daljavo lahko odpremo pametni dom tudi domačim

Včasih se zgodi, da kdo od domačih ob naši odsotnosti, nujno potrebuje nekaj iz našega doma ali garaže. Da nebi za vsak slučaj puščali ključa na dostopnem mestu lahko vhodna ali garažna vrata odklenemo kar preko telefona.

Prednosti pametnega doma je veliko. Predvsem pa, ko se enkrat navadimo na preprostost upravljanja z njim lahko ugotovimo, da je bila investicija vanj zelo dobra odločitev. Če bi želeli več informacij o pametnem domu, predvsem pa kako bi to spremenilo vaš dom, nas kontaktirajte.

Elektronabava ekipa

info@elektronabava.si

Elektronabava je vodilna slovenska specializirana trgovska družba, ki že več kot 70 let z elektrotehničnimi materiali oskrbuje: elektromontažna podjetja, industrijo, elektrogospodarstvo, telekomunikacije, fizične osebe.