Specialisti za elektrotehnični material

Izboljšajte zanesljivost s posodobitvijo stikalnih omaric v nizko in srednje napetostnih omrežjih

Elektronabava > Nasveti  > Inštalacije  > Izboljšajte zanesljivost s posodobitvijo stikalnih omaric v nizko in srednje napetostnih omrežjih
Schneider switchboard

Izboljšajte zanesljivost s posodobitvijo stikalnih omaric v nizko in srednje napetostnih omrežjih

Imate namen posodobiti in zamenjati svojo dotrajano nizko- in srednje- napetostno stikalno omaro? Zanesljivost, varnost in preprostost vzdrževanja je bolj ključna kot kadar koli, saj lahko izpad stane tudi več milijonov evrov na uro. Prava stikalna omara in njeno vzdrževanje v kombinaciji s posodobitvijo lahko pripomore k izboljšanju zanesljivosti.

Imejte v mislih, da posodobitev ali osveževanje vaše opreme za nizko in srednje napetostne stikalne omare ter opreme, ne pomeni nujno tudi odstranitev obstoječe infrastrukture. Lahko zamenjate obstoječo električno inštalacijo z novo opremo ali pa lahko izberete, kaj boste pridobili z nadgradnjo in posodobitvijo, ki je lahko bolj cenovno učinkovita in manj moteča kot nakupovanje nove opreme.

Kako lahko nadgradite infrastrukturo svoje stikalne omare in razlogi zakaj?

Pri tem je treba upoštevati naslednje:

  • Varnost. Izpad stikalne omare, ki se večkrat dogaja v starejši opremi, lahko povzroči resne poškodbe in škodo.
  • Življenjska doba stikalne omare. Življenjska doba stikalne omare je lahko podaljšana v povprečju od 10-30 let do včasih tudi 50-60 let, a industrijski standardi in tehnološke rešitve se razvijajo hitreje. To izzove podjetja, da modernizirajo zastarele sisteme, medtem ko zagotavljajo zanesljivost.
  • Prihranek. Posodobitev obstoječe električne stikalne omare, namesto njene menjave, pomeni prihranek tako pri nakupu same opreme kot tudi pri strošku časa in dela.
  • Stroški vzdrževanja. Stroški vzdrževanja in nevarnost okvare narašča, ko se izdelki starajo. Zato se lahko izognete stroškom vzdrževanja s posodobitvijo opreme.
  • Dostopnost rezervnih delov. Treba je preveriti dostopnost rezervnih delov. Če tovrstnih rezervnih delov ni mogoče več dobiti, je morda čas za posodobitev.
  • Urgentnost in posodobitev. Kritičnost prizadetih procesov mora biti ocenjena in razvrščena, ko se določa, kaj je treba modernizirati.
  • Povečana zanesljivost. Zanesljivost je ključna za varčevanje in preprečevanje zastoja.
  • Tehnologija in izboljšana zmožnosti. Nove tehnologije zagotavljajo več zmožnosti, boljšo izvedbo in reducirano potrebo po vzdrževanju.
  • Motnja delovnega procesa. Upoštevajoč ceno in neprijetnost izpada, je mogoče, da je posodobitev izvedena z minimalnim izpadom in zaostankom proizvodnje.
  • Kapitalska cena. Kljub temu, da se lahko pričakujejo dolgoročni prihranki, je ravno tako pomembno, da se upoštevajo včasih izdatni kapitalski vložki.

Posodobitev vaše stikalne omare in povečanje njene zanesljivosti pomaga pri doseganju vaših ciljev in izboljšanju vašega posla!

Elektronabava ekipa

info@elektronabava.si

Elektronabava je vodilna slovenska specializirana trgovska družba, ki že več kot 70 let z elektrotehničnimi materiali oskrbuje: elektromontažna podjetja, industrijo, elektrogospodarstvo, telekomunikacije, fizične osebe.