Specialisti za elektrotehnični material

Gewiss – rešitve za pametni dom

Elektronabava > Novosti  > Inštalacije  > Gewiss – rešitve za pametni dom

Gewiss – rešitve za pametni dom

Pametno življenje v domačem okolju pomeni, da lahko na preprost in centraliziran način upravljate vse funkcije avtomatizacije stavb, kadar koli in kjer koli se nahajate.

Iz tega razloga se je GEWISS odločil obnoviti svojo ponudbo pametnih domov z razvojem rešitev, ki presegajo preprost koncept izdelka. Tako so nastale rešitve, ki zagotavljajo kakovost in funkcionalnost v vseh gradbenih okoljih in za vse potrebe.

Srce celotnega sistema Smart Home predstavlja Smart Gateway – naprava, zgrajena na platformi Cloud, na kateri se združujejo vsi lokalni podatki in informacije z interneta.

Inteligenca je v povezanosti

Smart Gateway je izvrsten pri upravljanju stavb, ustvarjanju logičnega nadzora avtomatizacije, zbiranju podatkov z vhodnih senzorjev v hiši in pošiljanju ukazov aktuatorjem. Še nikoli doslej ni bilo lažje komunicirati z aplikacijami v oblaku ter prenašati podatke iz povezanih omrežnih naprav KNX, Zigbee, BLE, WiFi, IP… med napravami, ki uporabljajo različne komunikacijske protokole. Smart Gateway zahteva le priključitev v električno vtičnico in povezavo z vašim brezžičnim omrežjem.

Brezžični sistemi GEWISS Zigbee

Brezžična krmilna enota in nadzorni radijski frekvenčni sistem na osnovi Zigbee tehnologije ponuja rešitve za prenovo in preureditev stavb, brez potreb po večjih posegih v strukturo in zapletene električne napeljave. Zaradi šifriranega sistema podatkov je Zigbee varen, vozlišča ki vsako napravo povezujejo z vsemi ostalimi napravami (mesh network), pa zagotavljajo zanesljivost delovanja. Naprave Zigbee, ki sestavljajo linijo izdelkov za pametni dom, je mogoče upravljati z aplikacijo Smart Gateway na vašem pametnem telefonu ali tablici.

 

Bi želeli izvedeti več o sistemih Zigbee ali Gewiss KNX?

Kontaktirajte produktnega specialista  in povprašajte o prihajajočih tečajih: janez.inglic@elektronabava.si.

Izdelke GEWISS Zigbee najdete tudi v naši spletni trgovini:
Preveri v e-trgovini

Več si lahko ogledate v katalogu:
Prenesi katalog

Janez Inglič

janez.inglic@elektronabava.si

Janez Inglič je zaposlen v Elektronabavi kot specialist za elektroinštalacijske materiale.