Specialisti za elektrotehnični material

Gewiss Data Center: Rešitve za omrežja in podatkovne centre

Elektronabava > Novosti  > Inštalacije  > Gewiss Data Center: Rešitve za omrežja in podatkovne centre

Gewiss Data Center: Rešitve za omrežja in podatkovne centre

GEWISS predstavlja svojo ponudbo za bakrena in optična omrežja – Data Center. Paleta vključuje rešitve za podatkovno infrastrukturo iz optičnih vlaken, razdelilna ohišja za nadgradnjo, samostoječe omare in izdelke za bakrene napeljave.

Celoten asortiman lahko zadovolji vse potrebe, vključimo pa jo lahko v kateri koli kontekst in način izvedbe. Gewiss Data Center predstavlja osrednji del najnovejših oblik podatkovnih povezav.

Podatkovna infrastruktura za stavbe

Podatkovna infrastruktura je sestavljena iz večih enot, ki zbirajo signale in storitve in jih razporejajo in razpošiljajo s pomočjo optičnih vlaken na vsa potrebna mesta.

Optična priključna omarica

Glavna optična razdelilna omarica, katera združi povezave servisnih ponudnikov (TV, SAT, brezžično omrežje) in jih poveže z servisno optično omarico.

Optični priključni kabli

SM optični kabli v paketih 8 kos, opremljeni z inovativnim Fiber Fast sistemom za hitro priključitev konektorjev ter lažje polaganje optičnih kablov v cevi.

Ohišje za naprave optičnih vlaken

Ohišje je z dodatno opremo možno prilagoditi za dve različni konfiguraciji:

Za STORITVE – omarica omogoča zbiranje optičnih kablov, ki prihajajo iz priključne omarice v zgradbi in drugih stavbnih storitev (TV, SAT, video kamere, video vhodni telefoni).

Za DISTRIBUCIJO – optične signale sprejema iz omarice in jih razdeli v posamezna stanovanja.

Optični razdelilnik

Naprave, ki se jih uporavlja za razdelitev vsakega optičnega vhoda v več izhodov (2, 4, 8 ali 16).

Podatkovna infrastruktura za stanovanja

Povezave, ki prihajajo iz omar z optičnimi storitvami stavbe, vstopajo v skupen razdelilnik, imenovan Multimedijska omarica. Iz te omarice se nato povezave porazdelijo do posameznih naprav z uporabo različnih razpoložljivih tehnologij: optičnih vlaken, bakrenih žic ali brezžične povezave.

Multimedijska omarica

Podometna omarica, katera združuje in porazdeli vse storitve in optične povezave, katere vstopijo v stanovanje. Shranjujejo pasivne komponente (priključne omarice, filtre), aktivne naprave (modem, mrežna stikala, ojačevalce) potrebne za razvod multimedije.

Optični priključki za vgradnjo s stanovanjskimi vtičnicami in stikali 

 Vgradne vtičnice, ki jih lahko kombinirano z ostalimi stikalnimi programi Gewiss. Odlikuje jih SC/APC adapter, ki omogoča direktno povezavo optičnega vlakna.

Zaključna stanovanjska ohišja

Naprava, ki zbere vse dohodne signale, ki prihajajo iz omarice optičnih storitev in jih preosmeri do posameznega stanovanja.

Zaključno stanovansko ohišje je običajno vstavljeno v multimedijsko omarico.

Optični priključki za vgradnjo s stanovanjskimi vtičnicami in stikali 

Vtičnice odlikuje SC/APC adapter nagnjen za 40°, kar zmanjšuje dimenzije, ki jih zasede. Montaža je možna v kombinaciji z vsemi Gewiss sistemi za domačo uporabo. Na zadnjo stran se lahko pritrdi okvir, ki sprejme do 3 spoje in jih zaščiti pred mehanskimi obremenitvami.

Za več informacij o izdelkih podatkovne infrastrukture GEWISS se obrnite na produktnega specialista Janeza Ingliča na elektronski naslov: janez.inglic@elektronabava.si

Ponudbo proizvajalca GEWISS si lahko ogledate tudi v naši spletni trgovini:
Preveri v e-trgovini

Tukaj spoznajte podjetje GEWISS in njihov asortiman

Janez Inglič

janez.inglic@elektronabava.si

Janez Inglič je zaposlen v Elektronabavi kot specialist za elektroinštalacijske materiale.