Specialisti za elektrotehnični material

Ponovno na zalogi: Fotovoltaika TRINA SOLAR

Elektronabava > Novosti  > Ponovno na zalogi: Fotovoltaika TRINA SOLAR
fotovoltaika elektronabava

Ponovno na zalogi: Fotovoltaika TRINA SOLAR

Prehitite ogromno povpraševanje in še pred novim letom ujemite naše nove zaloge fotovoltaike – fotonapetostnih modulov TRINA SOLAR ter si še letos zagotovite zalogo komponent za zeleno energijo po ugodni ceni. Za vas smo do konca meseca devembra pripravili akcijsko ponudbo, v kateri boste za fotonapetnostni modul TRINA SOLAR HONEY 375Wp za sončno elektrarno odšteli le 117,50 EUR + DDV. Moduli so že na voljo, akcijska ponudba pa traja do 30. 12. 2021, oziroma do razprodaje zalog.

Odlično ceno fotonapetostnih modulov lahko ujamete tudi v naši spletni trgovini:

Preveri v e-trgovini

Poleg fotonapetostnih modulov (fotovoltaika),  lahko pri nas najdete tudi kakovostno nosilno konstrukcijo, solarne razsmernikeoptimizatorje in pribor SolarEdge, fotovoltaične sisteme za prenapetostno zaščito, ter solarne kable in konektorje. Vse kar potrebujete za izgradnjo sončne elektrarne za samooskrbo z elektriko s pomočjo sončne energije.

Fotovoltaika – fotonapetostni modul TRINA SOLAR HONEY 375Wp

Fotonapetnostni moduli TRINA SOLAR HONEY 375Wp z edinstveno zasnovo polovično prerezanih celic lahko zmanjša izgubo moči za 1/4 v primerjavi s polnimi celicami in končno izboljša splošno učinkovitost modula do 0,6 %. TRINA SOLAR, ustanovljena leta 1997 je eden vodilnih ponudnikov celostnih rešitev za sončne elektrarne. S svojo dolgo prisotnostjo na trgu potrjuje inovativnost in zanesljivost svojih izdelkov na področju samooskrbe in zelenih virov energije.

Latnosti TRINA SOLAR modula:

 • Monokristalna tehnologija celic,
 • vršna moč 375Wp,
 • okvir v srebrni barvi, bela hrbtna folija,
 • mere modula : 1763× 1040 × 35 mm,
 • 120 celična zasnova (60×2),
 • MC-4 konektorji,
 • teža: 20kg,
 • pakiranje: 31 modulov na paleto,
 • 12-letna garancija na izdelavo izdelka,
 • 25-letna linearna garancija.

Preveri v e-trgovini

Nosilne konstrukcije CONSOL za sončno elektrarno

Slovenska blagovna znamka Consol nudi celovit program opreme za izgradnjo sončne elektrarne, s katerim boste poskrbeli za kakovostno montažo solarnih panelov.

konstrukcija sončna elektrarna

CONSOL nosilne konstrukcije za solarne panele najdete tudi v naši B2B spletni trgovini. Za ogled izdelkov kliknite na sliko ali gumb spodaj.

konstrukcija za solarne panele

Preveri v e-trgovini

Solarni razsmerniki SolarEdge

Leta 2006 je družba SolarEdge izumila rešitev inteligentnega solarnega razsmernika, ki je spremenila način zbiranja in upravljanja električne energije v fotonapetostnih sistemih. SolarEdge z uporabo optimizatorjev zagotavlja elektroniko na nivoju modulov za zbiranje in spremljanje sončne energije za stanovanjske in komercialne solarne fotonapetostne naprave.

Razsmernike SolarEdge uporabljajo v več kot 120 državah po svetu. Odlikujejo jih dolge garancijske dobe in strogo testiranje vzdržljivosti in zmogljivosti.

solarni razsmernik

Preveri v e-trgovini

Pribor za SolarEdge razsmernike

Poleg solarnih razsmernikov v naši ponudbi lahko najdete tudi SolarEdge pribor za razsmernike.

Fotovoltaika sistemi za prenapetostno zaščito

Strele in prenapetosti so velika nevarnost za vašo investicijo v sončno elektrarno, saj lahko uničijo posamezne dele ali onesposobijo celoten sistem. Zaščito za udar strele lahko izvedemo s strelovodnim sistemom, ne moremo pa preprečiti induciranje napetosti v kovinskih delih naprav na objektu. Zato moramo komponente sončne elektrarne vedno zaščititi z ustrezno prenapetostno zaščito. V primeru zaščite s strelovodnim sistemom, lahko uporabite prenapetostne odvodnike razreda I. Kadar pa sončna elektrarna nima strelovodne zaščite, se priporoča uporaba prenapetostnih odvodnikov razreda II.

Releji

Razred I in razred 2

Razred I

Artikel Naziv Lastnosti
1188241 Prenapetostna zaščita fotovoltaika PV PROTEC BS T12 2P 12,5kA 1000V
2703560 Prenapetostna zaščita fotovoltaika PV PROTEC BSR T12 2P 12,5kA 1000V

prenapetostna zaščita fotovoltaika

Razred II

Artikel Naziv Lastnosti
1145935 Prenapetostna zaščita fotovoltaika PV PROTEC C T2 2P 40kA 1000V
2747337 Prenapetostna zaščita fotovoltaika PV PROTEC CR T2 2P 40kA 1000V 40kA 1000V

prenapetostna zaščita

Solarni kabel in konektorji

Uporaba ustreznih kablov in konektorjev v solarnih sistemih je izrednega pomena, saj s tem zmanjšamo izgubo električne energije. Solarni kabli za uporabo v sistemih fotovoltaike so enožilni fleksibilni kabli z dvojnim izolacijskim slojem, odpornim na UV sevanje. Testirani so za življenjsko dobo nad 25 let v zahtevnih okoljih.

solarni kabel

Artikel Naziv Lastnosti
2747838 Solarni kabel H1Z2Z2-K 1X6mm2 ČR
2747840 Solarni kabel H1Z2Z2-K 1X6mm2 RD

Solarni konektorji

EPIC® SOLAR 4, primeren za profesionalne monterje fotovoltaičnih objektov. Enostavna namestitev, varna povezava, trpežna, primerna za različne solarne kable. Solarni konektorji, tip MC-4 z visoko odpornostjo na UV sevanje, primerni za zunanjo uporabo.

solarni konektorji

Artikel Naziv Lastnosti
2696879 Konektor za FV module EPIC SOLAR MC-4 Ž 4-6mm2
2696878 Konektor za FV module EPIC SOLAR MC-4 M 4-6mm2
2749111 Konektor za FV module EPIC SOLAR razdelilnik M-ŽŽ 4mm2
2749112 Konektor za FV module EPIC SOLAR razdelilnik Ž-MM 4mm2

Pribor za MC-4 konektorje

1186378 – Klešče Cimco CLICK”N”CRIMP Solar

Stiskalne klešče so skonstruirane in patentirane za profesionalne uporabnike, katerim je pomembna natančnost, hitrost, kvaliteta in majhna teža. Orodje temelji na načelu “VSE V ENEM”.

Komplet vsebuje troje čeljusti:

 • čeljust MC-3 Solar, art. CIM 106027
 • čeljust MC-4 Solar, art. CIM 106028
 • čeljust za stiskane izol.k.č, art. CIM 0106010

2608891 – Kombiniran ključ Cimco PV MC

Smerna zaščita ISKRA

Merilnik električne energije WM3E6 v kombinaciji z bistabilnim stikalom predstavlja smerni omejilnik oddane delovne moči. Ima prednastavljeno funkcijo smerne zaščite za zaznavo prekoračitve maksimalno dovoljene oddane proizvedene moči iz obnovljivih virov v javno distribucijsko omrežje, kot je določeno v dopolnitvi pravilnika o samooskrbi. Javno omrežje pred oddano energijo ščiti kombinacija merilnika energije WM3E6 povezanega z odklopnim bistabilnim stikalom. Ko merilnik energije WM3E6, zazna prekoračeno vrednost limite in je ta prekoračena v časovnem intervalu ene minute v smeri javnega omrežja, merilnik odklopi priključno mesto od javnega omrežja.

Ponovno povezavo na javno omrežje omogočimo z vklopno tipko. Ta se aktivira po 5 sekundni zakasnitvi od odklopa omrežja. Da ponovno priklopimo javno omrežje, tipko držimo pritisnjeno vsaj 3 sekunde.

smerna zaščita sončna elektrarna

Artikel Naziv Lastnosti
2748626 Števec el. energ., odštevalni ISKRA 3F dvosmerni 80A DI, DO, limitator
2748627 Pribor za nadzorni sistem ISKRA WI-FI vmesnik, IR, RS485
2770803 Merilnik, razno ISKRA WM1 USB IR vmesnik
2769364 Pribor za nadzorni sistem ISKRA RELE 32A, 4 polni 230V 2M
2767247 Pribor za nadzorni sistem ISKRA RELE 80A, 4 polni 230V 4M

Za več informacij o izdelkih za sončne elektrarne se obrnite na našega produktnega specialista s področja zelene energije: Miha Požun, e-mail: miha.pozun@elektronabava.si

Miha Požun je naš prodajni specialist za fotovoltaiko z večletnimi izkušnjami in srcem za naprave zelene energije. Na področju sončne energije vam lahko ponudi pomoč pri zasnovi večjih elektrarn za potrebe industrije, svetuje primerno opremo, pripravi predračun, izdela idejno zasnovo, večje elektrarne za industrijo (od pribl. 200kW dalje) pa vam lahko tudi pripravi v ponudbi na ključ.

Zagotovite si fotonapetostne module Trina Solar po akcijski ceni in naj bo Elektronabava vaš partner v zeleni energiji:
V e-trgovino

Elektronabava ekipa

info@elektronabava.si

Elektronabava je vodilna slovenska specializirana trgovska družba, ki že več kot 70 let z elektrotehničnimi materiali oskrbuje: elektromontažna podjetja, industrijo, elektrogospodarstvo, telekomunikacije, fizične osebe.