Specialisti za elektrotehnični material

FINDER konfigurator, regulatorji, ventilatorji in grelci

Elektronabava > Nasveti  > Industrija  > FINDER konfigurator, regulatorji, ventilatorji in grelci
finder konfigurator

FINDER konfigurator, regulatorji, ventilatorji in grelci

Finder konfigurator je brezplačno orodje, s katerim lahko na preprost in hiter način izberete komponente za vgradnjo v razdelilne in industrijske omare.

Konfigurator za industrijsko termoregulacijo

V Finderju so lansirali nov konfigurator za regulacijo temperature. Uporaba tega novega orodja poenostavi izračune saj lahko, v manj kot 60 sekundah, vrne podroben seznam naprav, ki jih je mogoče namestiti.

konfigurator-finder

Kako deluje konfigurator?

Konfiguracija je opravljena v le 7 korakih, v katerih je potrebno vnesti nekaj informacij glede okolja in namestitve omare, pa tudi nekaj podatkov, kot so velikost, želena temperatura, razpršena moč in nadmorska višina. Uporaba orodja je preprosta, brezplačna in ne zahteva registracije. Za vnos podatkov, kot so ime projekta, pretok zraka in/ali moč v Watih, potrebnih za hlajenje/ogrevanje razdelilne omare pa je potrebna manj, kot minuta vašega časa. Po končanem postopku konfigurator vrne podroben seznam Finderjevih naprav, primernih za vaše potrebe.

Priporočeni izdelki

Za optimalno delovanje razdelilnih omar je potrebno v fazi projektiranja vključiti vse naprave, ki imajo funkcijo ogrevanja in hlajenja omare. Ohranjanje prave temperature in optimalne kakovosti zraka je koristno tako za varnost sistema, kot za dobro delovanje nameščenih naprav. Finder, ki že več kot 65 let spremlja strokovnjake v sektorju vgradnje elektronskih in elektromehanskih naprav, je razvil široko paleto termostatov, termo-higrostatov, ventilatorjev ter električnih panelnih grelnikov. Naprave, pa se ponašajo z večimi certifikati in odobritvami ter zagotavljajo vzdrževanje prave klime v električni omari.

Povezava do konfiguratorja: configuratore.findernet.com/en

Oglejte si video prispevek spodaj:

Regulatorji temperature in vlage

Multifunkcijski Termo-higrostat 7T.51.0.230.4360.

Finderjev novi večnamenski termo-higrostat 7T.51 je odlična rešitev za sistemske integratorje in strojegraditelje, ki ob prihranku prostora pomaga zaznavati in ohranjati optimalno temperaturo in vlago v nadzornih ploščah, zlasti v spreminjajočih se okoljih. Nepogrešljiv v aplikacijah, kjer je kontrola temperature in vlage ključnega pomena, kot so cestna in tunelska razsvetljava, industrijske peči, sistemi za transport in hlajenje… Eden zadnjih Finderjevih inovativnih izdelkov pomaga zagotavljati pravo vlažnost v odvisnosti od temperature okolja v kompaktnem, 17,5 mm ohišju (1 DIN modul), primernem za montažo na 35 mm tračnico (EN 60715). S točnostjo termostata med -1…+3K° ter točnostjo higrostata znotraj 5 %, kombinirana enota prihrani prostor in je tudi stroškovno učinkovita. 1 NO 10 A izhodni kontakt omogoča neposredno krmiljenje grelnikov in ventilatorjev, brez dodatnega modularnega kontaktorja.

Na e-trgovino

Termostati 7T.81

Natančni termostati za uravnavanje pravilne temperature v omari zasedejo le 1-DIN mesto na letvi in so enostavni za nastavitev. Imajo bimetalni kontakt, širok razpon prilagajanja ter dolgo električno življenjsko dobo. Odlikuje jih širok nabor temperaturnih dosegov (0 do +60 °C, -20 do +60 °C ali -20 do +40 °C) ter zmožnost neposrednega vklapljanja grelcev do moči 2500 VA ter ventilatorjev do moči 130 W.

Preveri v e-trgovini

regulatorji-temperature-in-vlage

Grelci

Safetouch 7H.51
Preprečujejo nastanek kondenza v omarah in zagotavljajo ustrezno temperaturo. Aluminijasta hladilna rebra so pred dotikom zaščitena v plastično ohišje. Grelec je primeren za montažo na DIN letev. Moč grelnika 25, 50, 100 ali 150 W, grelniki z ventilatorjem pa 250 W in 400 W. Napajanje je 110 – 230 V AC/DC in imajo PTC samoregulacijski sistem ogrevanja.

grelci-finder

Preveri v e-trgovini

Ventilatorji in rešetke

Ventilatorji in rešetke 7F serija
Novi filtrski ventilatorji so na voljo v različicah za napajalne napetosti 120 V in 230 V AC, ter 24 V DC. Ponašajo se z izjemno tihim delovanjem, minimalno velikostjo in pretokom zraka od 24 do 400 m3/h, pri prostem pretoku ali 14 do 270 m3/h, v kombinaciji z izstopnim filtrom. Finder je razširil svojo ponudbo filtrskih ventilatorjev za krmilne in razdelilne omare z različicami v črni RAL 9004 barvi, ki so še posebej privlačni za UPS in industrijsko elektronsko opremo, nameščeno v omari.

ventilatorji-in-resetke

Preveri v e-trgovini

ZASNOVANI IN IZDELANI V ITALIJI – odlikuje jih funkcionalna zasnova, kot tudi eleganten videz. Izkoristite prednosti in zmanjšan čas vzdrževanja z zunanjim enostavno zamenljivim filtrom, izredno enostavno namestitvijo, stopnja zaščite IP54 ter NEMA ratingom TYPE 12. Vse različice imajo certifikat CRUus, EAC in CE.

Finderjevi ventilatorji s filtrom serije 7F so popolni za toplotno optimizacijo v sušilnih napravah, lesnoobdelovalnih strojih, strojih za izdelavo tekstila, papirja in keramike ter električnih krmilnih in razdelilnih omarah – kjer koli je potrebno prisilno prezračevanje.

Janez Inglič

janez.inglic@elektronabava.si

Janez Inglič je zaposlen v Elektronabavi kot specialist za elektroinštalacijske materiale.