Specialisti za elektrotehnični material

Denar leži na strehi. Preberi in ga poberi!

Elektronabava > Nasveti  > Denar leži na strehi. Preberi in ga poberi!

Denar leži na strehi. Preberi in ga poberi!

Elektrarna Net metering je pravi način za samooskrbo, prihranek in zaslužek. Denar leži na strehi, zato vam predstavljamo elektrarno – Net metering sistem, s pomočjo katerega lahko poskrbite za samooskrbo z električno energijo in na dolgi rok pri tem še prihranite večje vsote denarja.

Sistem je izjemen predvsem zaradi dveh stvari:

  • nič ne stane,
  • po 8 do 10 letih pa celo prinaša prihranke v višini mesečne položnice za elektriko/mesečno rento.

Sistem Net meteringa (kar pomeni po sistemu neto meritev) na vaši strehi poskrbi za učinkovito pretvorbo sonca v vaše prihranke v evrih.

Naložba v Net metering je zanimiva predvsem zaradi dejstva, da Eko sklad ponuja tako subvencije pri nakupu (180 € za vsak kWp montirane moči; preveri na Eko skladu), kot tudi posojilo (do 10 let) za nakup (preveri na Eko skladu ).

Vendar pri tem ne gre za običajno odplačevanje posojila, saj plačujete obrok posojila namesto položnice za elektriko. Tako vas v skupnem seštevku naložba v bistvu ne stane nič, saj na svoji strehi proizvedete dovolj elektrike, da zadostite lastni porabi in tako odpade plačevanje položnic za elektriko. Čez osem let, ko je naložba odplačana, in vi še vedno proizvajate elektriko za zadostitev lastnih potreb, pa imate 70 € nižje stroške gospodinjstva. Lahko tudi rečemo, da imate toliko prihodka! Ta znesek se seveda razlikuje od primera do primera, velja pa, če je vaša trenutna položnica za električno energijo okoli 83 €. Nekateri bolj potratni bodo privarčevali celo še več (lastniki električnih vozil in/ali toplotnih črpalk), saj bo kapaciteta elektrarne in pridobljene energije sorazmerna z vašo povprečno mesečno porabo. Torej, če običajno potrošite več kot 83 € mesečno, bo posledično elektrarna primerno večjih kapacitet, vaš prihranek na dolgi rok pa večji.

Vas skrbi vzdržnost naložbe in vaše odločitve?

Ne skrbite. Predvidena življenjska doba elektrarne je 30 let, s tem, da je garancijska doba od 12-25 let (možnost dokupa iz 12 na 25 let). Torej ste na pozitivni ničli približno v osmih letih, ostalih 22 let pa ste na plusu. Ni slabo, kajne?

Odločitev pa ni odlična samo iz vašega osebnega stališča, torej v smislu izboljšanja vašega dolgoročnega finančnega stanja ter povečanja vaše finančne stabilnosti. S to naložbo boste izboljšali tudi kakovost bivanja nam vsem skupaj in dokazali, da vam je mar za naš skupni lepši in čistejši jutri.

” S to naložbo boste izboljšali kakovost bivanja vsem nam … “

Ste že navdušeni? Vas zanima? Vas skrbi samo še izvedba?

To prepustite našim Elektronabavinim strokovnjakom. Ti bodo za vas izdelali idejno zasnovo elektrarne in pripravili njen finančni vpliv in prihranek. Naša naloga je poleg tega še dimenzioniranje elektrarne, izračun prihranka, izračun dobe odplačevanja… In ne samo to, za vas uredimo tudi papirologijo, pridobimo soglasja in oddamo vlogo za nepovratna sredstva. Samo korak je še do uspeha… in že smo ZMAGALI! S skupnimi močmi!

Smo vas prepričali? Oddajte svoje povpraševanje po elektrarni in se povežite z nami za boljšo prihodnost in nas kontaktirajte.

Še oklevate?

Lahko ostanete še naprej pasivni in se pritožujete nad vročino, nizko plačo, položnicami, dimom in smogom. Lahko pa gremo skupaj v akcijo in s skupnimi močmi spremenimo svet na bolje. Že od nekdaj vaš denar leži na strehi, z ukrepom neto merjenja (Net metering) pa ste tako dobili možnost in priložnost tudi posamezniki. Namreč Net metering je izrecno zasnovan za male odjemalce s priključno močjo do 63 A in tudi mala podjetja s priključno močjo 63 A, večji porabniki in industrija tega ukrepa ne more izkoristiti.

To je res čudovita priložnost. Izkoristite jo!

Včasih je res držal rek: »Denar leži na tleh, skloni se in poberi ga.« Danes pa lahko dodamo: »Ne samo na tleh tudi na strehi!«

Miha Požun, miha.pozun@www.elektronabava.si

Miha Požun

miha.pozun@elektronabava.si

Miha Požun je zaposlen v Elektronabavi kot prodajni specialist za obnovljive vire energije in sisteme za prezračevanje, ogrevanje in hlajenje.