Specialisti za elektrotehnični material

Ali je lahko tudi 20 let staro stanovanje pametno?

Elektronabava > Modri dom  > Ali je lahko tudi 20 let staro stanovanje pametno?

Ali je lahko tudi 20 let staro stanovanje pametno?

Pametni dom lahko v naša življenja prinese mnogo koristi. Manjših stroški, večja varnost in udobje,  pa vendar ga mnogi povezujejo s kilometri kablov in razbijanjem zidov. Hrup in umazanija, ki pri tem nastajata, nista najbolj zaželena spremljevalca ne pri nas samih, še manj pri sosedih.

S sistemom iNELS RF je mogoče narediti naš dom pameten, brez razbijanja in umazanije. Obstoječe električne instalacije ni potrebno spreminjati, saj je iNELS RF prilagodljiv sistem, ki ne zahteva večjih posegov. Sistem deluje brezžično, njegova namestitev je zato zelo enostavna.

Sistem je zasnovan modularno, kar pomeni, da ga lahko kadarkoli nadgradite z novo enoto, odvisno od vaših potreb. Morda želite v začetni fazi samo znižati stroške električne energije in ogrevanja in s prihranki financirati nakup drugih enot.

Prihranki

Ali ste vedeli, da lahko s pametno regulacijo luči – svetlobe v vašem domu prihranite tudi do 30% pri stroških električne energije? S sistemom iNELS RF lahko poskrbite, da bodo vaše luči prižgane samo takrat, ko je to potrebno.

Zakaj bi ogrevali vaš dom, ko vas ni? Z avtomatiziranim, vašim potrebam prilagojenim termostatom oz. klimatsko napravo, lahko vaši mesečni računi postanejo nižji.

Varnost

Potreba po varnem domu je postala s sistemom iNELS RF lažje uresničljiva. Senzorji poskrbijo, da so okna in vrata zaprta in nas opozorijo na vsakršno najmanjše nezaželeno gibanje v našem domu.

Senzorji dima lahko učinkovito preprečijo požar ali celo zadušitev zaradi nastalega dima, saj nas alarm pravočasno opozori na nastalo situacijo.

Nadzor

Z vgrajenimi videokamerami sistema iNELS RF lahko spremljamo dogajanje v našem domu, tudi če smo dlje časa odsotni. Na dopustu smo lahko bolj sproščeni, saj vemo, da je doma vse OK. Povezava v sistem je mogoča od kjerkoli, lahko si celo ogledamo videoposnetek.

Morda pa želimo samo preveriti, ali se je v času naše odsotnosti doma kaj »dogajalo«, zato pa poskrbi dnevnik sistema iNELS RF,  katerem so zabeleženi vsi pretekli dogodki

Udobje

Pametni telefon ali upravljalnik je vse kar potrebujete za učinkovito upravljanje vašega doma. Sezite v svoj žep in upravljajte s svojim domom. Sistem omogoča združevanje funkcij, zato lahko s pritiskom na eno tipko npr. ugasnete luči in zasenčite okna, lahko pa izberete katero izmed drugih številnih funkcij, ki jih naš sistem ponuja.

Ali sem izklopil štedilnik, pečico…? Vprašanja, ki so znana vsem, ko se v naglici sprašujemo ali smo kaj pozabili izklopiti. S sistemom iNELS RF vam ni treba več skrbeti, sistem bo sam poskrbel, da bo vedno izklopljeno vse kar želimo.

Danes je lahko vsak dom pameten, ne glede na to, kdaj ali kako je bil zgrajen. Brez razbijanja in umazanije – z brezžično nadgradnjo.

Obiščite vam najbližjo poslovalnico in se z našim strokovnjaki pogovorite o možnostih in rešitvah, da bo tudi vaš dom pameten. 

Elektronabava ekipa

info@elektronabava.si

Elektronabava je vodilna slovenska specializirana trgovska družba, ki že več kot 70 let z elektrotehničnimi materiali oskrbuje: elektromontažna podjetja, industrijo, elektrogospodarstvo, telekomunikacije, fizične osebe.