Specialisti za elektrotehnični material

6 načinov kako privarčevati pri računu za električno energijo

Elektronabava > Modri dom  > 6 načinov kako privarčevati pri računu za električno energijo

6 načinov kako privarčevati pri računu za električno energijo

Kako lahko privarčujete pri računu za električno energijo? Spodaj vam predstavljamo 6 načinov, ki vam lahko vsak mesec precej znižajo račun za elektriko, prav tako pa s spodnjimi načini varčevanja pomagamo okolju. Na kakšen način torej lahko privarčujemo pri elektriki?

Izognite se visokim tarifam

V kolikor imate dvotarifne števce, potem verjetno veste, da je razlika med visoko in nizko tarifo lahko precej velika. Da bi zmanjšali stroške za energijo lahko poskrbimo, da bodo bolj potratne naprave delovale le v času nizke tarife. Če ni nujno, potem izkoristite nižjo ceno električne energije in uporabljajte energetsko bolj potratne naprave, ko velja nizka tarifa.

Zmanjšajte obračunsko moč

Račun za elektriko je odvisen tudi od velikosti glavnih varovalk v hiši. Velikost je določena z maksimalno porabo. Preverite kakšno obračunsko moč plačujete in premislite, če lahko to zmanjšate, saj verjetno nimate nikoli naenkrat prižganih vseh najbolj energijsko potratnih naprav.

Pozabljate luči prižgane?

V prostorih iz katerih izstopamo s polnimi rokami, kot so klet, pralnica, shramba, mnogokrat pozabimo prižgano luč. Z ustreznimi moduli jih lahko nastavimo, da se ugasnejo avtomatsko.

Zamenjajte žarnice za LED sijalke

LED sijalke imajo daljšo življenjsko dobo ter nižjo porabo od klasičnih žarnic. Tudi cene LED sijalk so zadnja leta bolj ugodne, kot so bile, njihova življenjska doba pa je precej daljša, kot smo jo bili navajeni pri navadnih žarnicah. Menjava se izplača sploh v prostorih, kjer imamo daljši čas prižgane luči. Mi vam lahko ponudimo pestro izbiro LED sijalk z različnimi močmi – obiščite vam najbližjo poslovalnico in poskrbite za energetsko učinkovito razsvetljavo.

Omejite zajedalce energije

Ste se kdaj vprašali ali naprave, katere so stalno priklopljene na elektriko, porabljajo energijo tudi ko niso vklopljene? Praktično vse naprave, ki so stalno priklopljene na električno omrežje nepotrebno trošijo energijo. Sicer v stanju pripravljenosti naprave ne porabijo veliko električne energije, vendar ko seštejemo vse naprave, ki jih imamo doma pa hitro ugotovimo, da se tudi to pozna pri znesku mesečne položnice. Svetujemo vam, da naprave izklapljate iz električnega omrežja.

Zatemnjevanje ni uporabno le v času romantike

Prižgana luč gori s 100%, vendar taka svetilnost ni vedno potrebna. Zatemnjevanje je lahko mnogo bolj učinkovito kot le menjava s svetili z manjšo porabo. V naših trgovinah lahko preverite naš nabor izdelkov za zatemnjevanje.

Zapišite si, kakšen je bil vaš račun za električno energijo, preden ste se odločili za varčevanje in ga primerjajte z zadnjim računom. Se pozna razlika? Včasih lahko že z majhnimi posegi precej privarčujemo! 

Elektronabava ekipa

info@elektronabava.si

Elektronabava je vodilna slovenska specializirana trgovska družba, ki že več kot 70 let z elektrotehničnimi materiali oskrbuje: elektromontažna podjetja, industrijo, elektrogospodarstvo, telekomunikacije, fizične osebe.